Ostali sportovi

Futsal: Pobjeda zeničkih Salines-Neimara u Areni u derbiju petog kola, nakon preokreta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 5. kolu Premijer lige BiH u futsalu malonogometni klub (MNK) „Salines-Neimari“ Zenica bio je večeras, 11.11.2023.godine, domaćin ekipi Futsal Željezničar iz Sarajeva.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 20 sati pred oko 800 gledalaca. Zasluženu pobjedu u derbiju ostvarila je zenička ekipa „Salines-Neimari“.

REZULTAT: MNK „SALINES-NEIMARI“ – FUTSAL ŽELJEZNIČAR 4:2 (2:2);

Strijelci za „Salines-Neimare“ su bili Hadis Krehmić u 20′ i 23′, Amar Šišić u 20′ (10 m) i Seldin Zatagić u 39′. Strijelci za Željezničar bili su Rijad Pljevljak u 9′ i Dženan Klačar u 19′.

Službena lica su bili: Prvi sudija Vedran Marčinko (Mostar), drugi sudija Mirza Zubić (Visoko), treći sudija Alem Bajrović (Sarajevo), delegat Nedžad Tanjo (Goražde), posmatrač suđenja Zijad Čanić (Prijedor).

Sastav ekipe Salines-Neimari:
Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Sulejman Salkić, Hamza Vardo, Samir Spahić (golman), Armin Brljak, Vedad Salčin, Amar Šišić, Enis Ismić, Faris Prcić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen, Amar Vehabović; (Glavni trener Dženan Muminović, pom.trener Josip Lokmer, predstavnik kluba Enes Kovačević);

Prije ove utakmice, u četiri protekla kola zenički Salines-Neimari, trenera Dženana Muminovića, upisali su dva poraza i dvije pobjede. U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1.

Zeničani su željeli nastaviti pobjednički niz, jer su zabilježili dvije uzastopne pobjede u posljednja dva kola.

Prvo su na domaćem parketu u 3.kolu sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1. Ostvarena je treće pobjeda u nizu, uz veliku podršku navijača.

U zeničkoj ljepotici Areni „Husejin Smajlović“ večeras smo gledali sjajnu i neizvjesnu utakmicu, između starih rivala, domaće ekipe MNK „Salines-Neimari“ i sarajevske ekipe Futsal Željezničar.

Gosti postižu dva gola u 9′ i 19′ za vođstvo od 0:2 preko Rijada Pljevljaka i Dženana Klačara. Domaći uspjevaju da izjednače na 2:2 u 20′ golovima Hadisa Krehmića i Amara Šišića iz kaznenog udarca sa 10 m.
U 18′ crveni karton u ekipi domaćih dobio je golman Mirzad Kozlić, „zbog udaranja protivničkog igrača u predjelu glave van vlastitog kaznenog prostora“, kako stoji u zapisniku sa utakmice.

U trećoj minuti 2.poluvremena (23′), domaći su u potpunosti preokrenuli rezultat u vođstvo od 3:2, drugim golom Hadisa Krehmića. Konačan rezultat od 4:2 i potvrdu pobjede u derbiju postavio je kapiten Seldin Zatagić u 39′, nakon što je u 37′ crveni karton dobio igrač gostiju Rijad Prevljak, koji je s leđa grubo pokosio jednog domaćeg igrača, koji je sam krenuo prema golu gostiju.

Nakon večerašnje pobjede zenički „Salines-Neimari“ su na 4.mjestu tabele sa devet bodova, tri pobjede i dva poraza, gol razlika 14:13.

U narednom 6.kolu Salines-Neimari će u goste ekipi MNK Brotnjo iz Čitluka, koja ima svih pet poraza u pet prvih kola prvenstva.

Rezultati 5.kola
Zenica: MNK Salines-Neimari – Futsal Željezničar 4:2
Gornji Vakuf-Uskoplje: MNK Sloga – MNK Brotnjo 6:2
Bijeljina: KMF Radnik – FC Sloboda Kompred 7:6
Mostar: FC Mostar SG – MNK Hercegovina 1:5
Banja Luka: FK Borac .G.F.C.Sarajevo (igraju 12.11.u 19,30)

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno