Ostali sportovi

Futsal: Pobjeda zeničkih Neimara u derbiju kola, tri gola Anela Dedića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 10. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bio je domaćin ekipi MNK „Usora“. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 20 sati pred oko 200 gledalaca. Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK „Neimari“.

REZULTAT: MNK „NEIMARI“ – MNK „USORA“ 5:3  (2:1);

Strijelci za „Neimare“ bili su: Anel Dedić u 9′, 22′ i 28′, Amar Šišić u 10′ i Armin Kapetan u 32′:

Golove za „Usoru“ postigli Josip Džido u 3′ i 32′, te Matej Suvala u 39′;

Službena lica na utakmici: Prvi sudija Mirza Tičić (Sarajevo), drugi sudija Haris Avdić (Sarajevo), delegat Alija Gluhović (Sarajevo).

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Anel Dedić, Armin Brljak, Amar Šišić, Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Enis Ismić, Armin Kapetan, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen; (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Amir Redžić);

U zeničkoj ljepotici Areni „Husejin Smajlović“ večeras smo gledali derbi utakmicu, između domaće ekipe MNK „Neimari“, trenera Mersida Burekovića i ekipe MNK „Usora“. U ovoj utakmici bolji su bili domaći futsaleri i ostvarili su zasluženu pobjedu od 5:3.

Gosti iz Usore prvi dolaze u vođstvo od 0:1 u 3′ preko Josipa Džide. Domaći su izjednačili na 1:1 u 9′ preko Anela Dedića, a u narednoj minuti i preokrenuli razultat na 2:1 preko Amara Šišića, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Na početku drugog poluvremena, u 22′, Anel Dedić povećava na 3:1, a svojim trećim golom na utakmici, u 28′, Anel Dedić podiže rezultat na 4:1 za Neimare. U 32′ gosti su smanjili na 4:2 preko Josipa Džide, svojim drugim golom. Na 5:2 za domaće u istoj minuti, 32′, povećava Armin Kapetan. Do kraja utakmice gosti su ublažili poraz u 39′ preko Mateja Suvale, za konačnih i zasluženih, 5:3 za Neimare.

Ovo je šesta pobjeda Neimara uz dva poraza od osam odigranih utakmica, jer su Neimari bili slobodni u prvom i osmom kolu. Gol razlika Neimara je 54:25 (+29), imaju 18 bodova i lideri su na tabeli Prve futsal lige FBiH, grupa Centar.

U narednom, 11. kolu Neimari gostuju kod ekipe KMF Vitez.

Rezultati 10.kola, treće kolo drugog dijela sezone:

Zenica: MNK Neimari – MNK Usora 5:3

Fojnica: MNK Fojnica – FK Futsal Željezničar 6:10

Tešanj: MNK Futsal Team – KMF Vitez 6:8

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno