Nogomet

Futsal: Pobjeda MNK „Neimari“ Zenica u prvom kolu protiv Viteza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prvom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini, u komšijskom derbiju, ekipi KMF Vitez.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici u prisustvu oko 300 gledalaca.

Pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK Neimari.

Rezultat: MNK Neimari – KMF Vitez 2:1 (0:0);

Strijelci za Neimare bili su Amir Baručija u 22′ i Erdin Ramić u 32′, a gol za goste iz Viteza postigao je Edin Brkić u 39′;

Sastav ekipe Neimari:

Milenko Ristivojević (golman), Hadis Krahmić, Erdin Ramić, Amir Baručija, Amar Šišić, Mirzad Kozlić (golman), Faik Selman, Seldin Zatagić, Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Nermin Pašalić (cap), Amar Vehabović, Ehliman Pašalić, Ensar Krehmić. (Glavni trener Enes Kovačević);

U prvom meču novog prvenstva protiv ekipe Viteza, zbog obaveza u stručnom štabu reprezentacije BiH, izostao je glavni trener Mirko Čampara i mladi Emin Husejnović koji je pozvan u juniorsku reprezentaciju BiH u futsalu. Trenera Čamparu zamjenio je trener Enes Kovačević.

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova 0:0. Neimari dolaze u vođstvo od 1:0 u 22′ preko Amira Baručije.

Na 2:0 povečao je Erdin Ramić u 32′. Gol za goste iz Viteza postigao je Edin Brkić u 39′ i rezultat je 2:1 za Neimare, što je bio i konačan rezultat večerašnjeg komšijskog derbija.

-Nova imena u zeničkim “Neimarima” u narednoj sezoni će biti tri golmana: Milenko Ristivojević, Mirzad Kozlić i Samir Spahić. Novo pojačanje je i Samir Skomorac, koji je povrijeđen i nije bio u rosteru za ovu utakmicu, – saopštio je za medije kapiten, igrač i generalni sekretar kluba MNK Neimari, Nermin Pašalić..

Inače, zenički hakleri, predvođeni trenerom Mirkom Čamparom, u ovogodišnju sezonu ulaze sa velikim ambicijama, a to je osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu.

Parovi 1.kola

Zenica: MNK Neimari – KMF Vitez 2:1

Sarajevo: FKA Centar – MNK DiaBiH

Goražde: MNK Drina – FK Futsal Željezničar

Novi Travnik: MNK Novi Travnik – MNK Žepče

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno