Ostali sportovi

Futsal: Pobjeda MNK „Neimari“ Zenica u drugom kolu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U drugom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini, u komšijskom derbiju, ekipi MNK Žepče.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu.

Zasluženu i ubjedljivu pobjedu ostvarila je domaća ekipa MNK Neimari.

Rezultat: MNK Neimari – MNK Žepče 5:1 (2:0);

Strijelci za MNK Neimare bili su Erdin Ramić (3x), Amir Baručija i S. Salkić, a jedini gol za Žepčake postigao je Franjo Adžić u 33′ smanjivši rezultat na 3:1.

Ovo je bio uspješan debi novog trenera MNK Neimari, Mirka Čampare, a ova ubjedljiva pobjeda je isticanje kandidature za vrh tabele i borbu za plasman u Premijer ligu BiH, jer Zenica zaslužuje da ima premijerligaša.

Inače, Mirko Čampara je bivši igrač i trener KMF „Tango. Ovaj mladi stručnjak prvi put napušta Tango, gdje je bio kapiten od 2011. do 2017.godine kada je postao trener Tanga. Kao najznačajniji uspjeh sa ekipom “Tango” ističe osvajanje oba kupa, kup RS i kup BiH, 2013.godine, kao i osvajanje prvenstva RS i prvenstva BiH. Iste godine su u Uefa futsal kupu plasirali se među 16 ekipa i osvojili 13. mjesto. Od 2011.god., posjeduje Uefa B licencu i od 2017.god., Uefa futsal C licencu. Mirko Čampara trenutno obnaša funkcije pomoćnog trenera Futsal A reprezentacije BiH i U19 reprezentacije BiH.

Rezultati 2.kola (Izvor Sport DC):

Neimari – Žepče 5:1

Iskra Vrbas – Konjic 7:2

DIABiH – Drina 4:3

(Slobodna je bila ekipa Željezničar)

Parovi 3.kola:

Konjic – Neimari

Željezničar – Iskra Vrbas

Žepče – DIABiH

(Slobodna ekipa Drina)

E.Imamović; Foto MNK Neimari/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno