Ostali sportovi

Futsal: Ove subote zenički MNK Salines-Neimari domaćini banjalučkom Borcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmicama 7.kola nastavlja se Premijer futsal liga BiH, u kojoj debituje i zenička ekipa MNK Salines-Neimari. Utakmice su na rasporedu u tri dana, od petka 24.11.do nedjelje 26.11.

U ovom kolu Zeničani su domaćini ekipi FK Borac iz Banja Luke.

Utakmica 7. kola Premijer futsal lige BiH, MNK Salines-Neimari – FK Borac igra se u subotu 25. novembra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 20 sati.

U šest proteklh kola zenički Salines-Neimari, trenera Dženana Muminovića, upisali su po tri pobjede i tri poraza. U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1.

U 3.kolu sa kao domaćini sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1. U 5.kolu pobjeđen je Zenici, u derbiju, sarajevski Futsal Željezničar sa 4:2, a u 6.kolu su doživjeli iznenađujući poraz u Čitluku od Brotnja sa 5:4.

Službena lica za utakmicu: Prvi sudija Faik Kečo (Sarajevo), drugi sudija Almedin Berilo (Hrasnica), treći sudija Sanel Herceglija (Sarajevo), delegat Alija Gluhović (Sarajevo), posm. suđenja Ljubiša Čelić (Doboj).

Na oficijelnoj facebook stranici kluba, MNK Salines-Neimari, uputili su poziv navijačima u kojem se, pored ostalog, kaže sljedeće:

-Vrijeme je za narednu domaću utakmicu naših NEIMARA.

U subotu 25.11.2023. godine u 20:00 u goste nam dolazi Futsal klub Borac Banja Luka.

Poslije neočekivanog poraza u Čitluku naši momci vrijedno treniraju kako bi se iskupili za lošu igru i kako bi se vratili na pobjednički kolosijek.

Također, utakmica se igra na ROĐENDAN NAM NAŠE JEDNE I JEDINE DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE. Zato Vas sve pozivamo da DOĐETE U ŠTO VEĆEM BROJU KAKO BISMO PODRŽALI NAŠE MOMKE I ZAJEDNO PROSLAVILI I POBJEDU I ROĐENDAN NAŠE DOMOVINE BOSNE I HERCEGOVINE.

Parovi 7.kola (Izvor Sport DC)

Petak, 24.11.2023.god.

Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje – Sarajevo (20h)

Mostar SG – Futsal Željezničar (20)

Subota, 25.11.

Salines-Neimari – Borac (20h)

Radnik – Brotnjo (21,30)

Nedjelja, 26.11.

Hercegovina – Sloboda Kompred (16,30)

Nakon nepotpunih šest kola, prvo mjesto na tabeli je MNK Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) sa 16 bodova, drugi je Radnik (Bijeljina) sa 12, treći FK Borac (Banja Luka) sa 11, četvrti Mostar SG sa 9, peti je MNK Salines-Neimari (Zenica), takođe, sa 9 i t.d.

Na začelju su MNK Brotnjo i MNK Hercegovina sa po 3 boda.

E.Imamović

Foto arhiva i iz klubova



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno