Ostali sportovi

Futsal: Ove subote od 19,30 sati zenički Neimari u Areni domaćini MNK Žepče

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 12./13.11.2022.godine igraju se utakmice 2.kola Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, sezona 2022/2023. Malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica ove subote 12.11. su domaćini ekipi MNK „Žepče“ u komšijskom derbiju. Prošle sezone u susretu ovih ekipa zabilježen je polovičan rezultat.

U prvoj utakmici Žepče je slavilo sa 6:2 kod kuće, dok su u Zenici Neimari pobjedili sa 5:1.

Zenički Neimari su bili slobodni u prvom kolu, dok je Žepčaci poraženi kod kuće od ekipe MNK Futsal team iz Tešnja sa 2:4.

Ova derbi utakmica se igra u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 19,30 sati.

Službena lica na utakmici: Prvi sudija Alen Serdarević (Vitez), drugi sudija Muamer Imočanin (Donji Vakuf), delegat Malik Likić (Vareš).

Zenički klub, MNK „Neimari“ u narednu sezonu ulazi sa velikim ambicijama, a to je plasman u Premijer futsal ligu BIH. Nakon dvije godine pauze na čelu stručnog štaba je ponovo trener Mersid Bureković.

Bureković ima na raspolaganju tri golmana i to: Haris Čakić, Mirzad Kozlić i Samir Spahić, te 17 igrača.

To su: Alija Bajrić, Amar Vehabović, Anel Dedić, Elmin Zatagić, Emin Husejnović,  Enis Ismić, Ensar Krehmić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Faik Selman, Mahir Karić, Sani Salijević, Senaid Hercegovac, Sulejman Salkić, Nasudin Smriko, Ermin Sinanović i kapiten Seldin Zatagić.

Od ove sezone ponovo uvodimo praksu da prije početka svake domaće utakmice svima Vama predstavimo neku ZENIČKU LEGENDU, kako futsala tako i sporta općenito, te na taj način ih sačuvamo od zaborava. Već ovu subotu imamo i prvu legendu, a da biste saznali o kome se radi potrebno je da u subotu dođete u našu zeničku ljepoticu koja je i sama nazvana po legendi, Husejinu Smajloviću.

Zato Vas sve pozivamo da u SUBOTU 12.11.2022. u 19:30 sati, dođete u zeničku Arenu i podržite naše momke u pohodu na, već dugo, zacrtani cilj -, saopštavaju iz MNK „Neimari“

Parovi 2.kola

Zenica: MNK Neimari – MNK Žepče (subota u 19,30)

Tešanj: MNK Futsal team – MNK Usora (nedjelja u 20)

Fojnica: MNK Fojnica – KMF Vitez (subota u 18)

(Slobodna ekipa FK Futsal Željezničar)

E.Imamović

Foto plakat/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno