Ostali sportovi

Futsal: Gostujuća pobjeda MNK „Neimari“ u Vitezu u komšijskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U osmom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, prvo kolo drugog dijela sezone, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su večeras na gostovanju u Vitezu kod ekipe KMF „Vitez“. Igrano je gradskoj sportskoj dvorani od 19 sati pred oko 200 gledalaca. Vrijednu pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa „Neimari“.

Rezultat: KMF „Vitez“ – MNK „Neimari“ 4:5 (1:1);

Kretanje rezultata i strijelci: 0:1 Amar Šišić u 1′, 1:1 Asim Šibčić u 17′, 1:2 Anel Dedić u 23′, 2:2 Aldin Ribo u 23′, 3:2 Aldin Ribo u 25′, 3:3 Anel Dedić u 31′, 3:4 Amar Šišić u 32′, 3:5 Sulejman Salkić u 32′, 4:5 Nasudin Smriko u 37′;

Sudije su bili Muamer Imočanin (Donji Vakuf), Semin Mamela (Breza), delegat Alija Gluhović (Sarajevo).

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Sulejman Salkić (cap), Mahir Karić, Anel Dedić, Amar Šišić, Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Faik Selman, Alija Bajrić, Erdin Ramić, Amar Vehabović, Ehliman Pašalić, Emin Husejnović, Ensar Krehmić. (Trener Enes Kovačević, predstavnik kluba Mirko Čampara).

Tok utakmice:

Neimari odlično otvaraju utakmici i u prvoj minuti imaju vođstvo preko Amara Šišića, nakon jedne presječene lopte, kontranapada i asistencije kapitena Salkića do Šišića, koji iz blizine ubacuje loptu u gol za vođstvo od 0:1. Domaća ekipa Viteza izjednačava na 1:1 u 17′ preko Asima Šibčića, prizemnim udarcem sa 10-ak metara. Ovo je i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu prava revija golova. Gosti iz Zenice, Neimari, ponovo vode sa 1:2 preko Anela Dedića u 23′. Domaći su ponovo izjednačili u 25′ preko Aldina Ribe. U 30′ domaći preokreću rezultat na 3:2 i imaju prvo i jedino vođstvo na utakmici, strijelac je ponovo bio Aldin Ribo.

U naredne dvije minute uraganska igra Neimara koji postižu tri gola i imaju vođstvo od 3:5. Strijelci su bili Anel Dedić u 31′, Amar Šišić u 32′ i Sulejman Salkić u 32′. Domaći su smanjili na 4:5 u 37′ preko Nasudina Smrike i ovo je bio konačan rezultat, 4:5 za zeničke Neimare. Do kraja utakmice gosti iz Zenice su uspjeli sačuvati stečenu prednost u jednoj odličnoj futsal predstavi.

Nakon osmog kola, prvi na tabeli su zenički „Neimari“ sa 21 bod, gol razlika 47:22 i omjerom od sedam pobjeda i jedan poraz.u Žepču. Isti broj bodova kao i Neimari ima i ekipa FK Futsal Željezničar. Ovo je prvo kolo u drugom dijelu lige.

Rezultati 8.kola

Vitez: KMF Vitez – MNK Neimari 4:5

Žepče: MNK Žepče – MNK Novi Travnik 8:3

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK Drina 6:3

Ilidža: MNK DiaBiH – FKA Centar (-)

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno