Ostali sportovi

Futsal: Ekipa MNK Čulin Mlin se plasirala u finale, Neimari poraženi i u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras, 08.4.2023.godine, u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ od 20,30 sati odigrana je revanš utakmica polufinala play offa (doigravanja) za prvaka Prve futsal lige FBiH i ulazak u Premijer futsal ligu BiH između zeničke ekipe MNK Neimari i ekipe MNK Čulin Mlin iz Livna. U prvoj utakmici u Livnu bilo je 6:2 za domaćina, Čulin Mlin.

Utakmica je odigrana pred više od 1.000  gledalaca, među kojima je bilo i 30-ak navijača iz Livna, a pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa, Čulin Mlin i tako se plasirala u finale za prvaka Prve futsal lige FBiH i ulazak u Premijer futsal ligu BiH.

Rezultat: MNK Neimari – MNK Čulin Mlin  2:5 (2:1);

Strijelci za Neimare: Amar Šišić u 11′ i Anel Dedić u 14′

Za ekipu Čulin Mlin golove su dali: Velid Pidro (3x) u 11′, 25′ i 36′, Nino Bandov u 28′ i Seldin Zatagić (AG) u 32′

Službena lica su bili: Prvi sudija Anel Puce (Mostar), drugi Marko Sesar (Mostar), treći Alen Serdarević (Vitez), delegat Alija Gluhović (Sarajevo) i posmatrač suđenja Semir Kaplan (Stolac);

Sastav ekipe Neimari:

Haris Čakić (golman), Seldin Zatagić (cap), Sulejman Salkić, Anel Dedić, Amar Šišić, Mirzad Kozlić (golman), Elmin Zatagić, Hadis Krehmić, Amar Vehabović, Hamza Vardo, Mahir Karić, Erdin Ramić. Armin Kapetan, Ensar Krehmić. (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Amir Redžić).

 Prije početka utakmice mala svečanost, u kojoj Neimari tradicionalno predstavljaju zeničke sportske legende i uručuju im prigodne poklone. Večerašnji gosti Neimara bili Nermin Muco i Mehrudin Turušlić, bivši fudbaleri zeničkog Rudara i još nekoliko klubova.

U zeničkoj ljepotici Areni večeras smo gledali pravu derbi utakmicu između domaće ekipe MNK Neimari trenera Mersida Burekovića i odlične ekipe MNK Čulin Mlin iz Livna.

Nakon nekoliko šansi sa obje strane gosti iz Livna prvi dolaze u vođstvo od 0:1 u 11′ preko Velida Pidre, nakon greške domaćih i brzog kontranapada. Gosti sada imaju pet golova prednosti i to je bila, gotovo, nemoguća misija za domaće. U istoj minuti domaći su uspjeli izjednačiti na 1:1 preko Amara Šišića, a u 14′ preko Anela Dedića uspjevaju preokrenuti rezultat na 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu se očekivalo da će domaći učiniti sve da postignu još tri gola i dostignu razliku iz prvog meča, ali gostujuća ekipa i danas je pokazala svoje kvalitete. Gosti preko sjajnog Velida Pidre u 25. minuti stižu do izjednačenja na 2:2. Novi šok za domaćine uslijedio je u 28. minuti kada je Nino Bandov postigao gol za vodstvo gostiju 2:3, te je tada bilo jasno da će gosti ostvariti plasman u finale doigravanja. Do kraja utakmice domaći su pokušali bez golmana sa igračem više u polju, ali gosti su svaku grešku kažnjavali. Do kraja utakmice Seldin Zatagić postigao je autogol za 2:4, a tačku na današnji meč postavio je sjajni Velid Pidro u 36. minuti za svoj treći gol i konačnih 2:5 za Čulin Mlin.

Tako se ekipa Čulin Mlin iz Livna plasirala u finale doigravanja za plasman u Premijer ligu, gdje će igrati protiv pobjednika duela Željezničara i Čapljine, a prednost iz prve utakmice od 6:2 imaju Sarajlije.

Ovo je bio četvrti pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u četiri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Burekovića sa velikim ambicijama je ušla u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih. Inače, ligaški dio takmičenja zenički Neimari su okončali sa učinkom od devet pobjeda i tri poraza, drugo mjesto.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno