Ostali sportovi

Futsal: Dvanaest golova Neimara u gostima kod ekipe Fojnice, četiri gola kapitena Anela Dedića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 13 kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bio je na gostovanju u Fojnici kod ekipe MNK „Fojnica“. Utakmica je odigrana u sali OŠ „Muhsin Rizvić“ pred oko 100 gledalaca. Zasluženu i ubjedljivu pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa MNK „Neimari“.

REZULTAT: MNK „FOJNICA“ – MNK „NEIMARI“  0:12 (0:4);

Strijelci za „Neimare“ bili su: Anel Dedić (4x) u 16′, 18′, 35′ i 39′, Armin Brljak (2x) u 10′ i 22′, Elmin Zatagić (2x) u 27′ i 36′, Armin Kapetan u 7′, Amar Vehabović u 21′, Sulejman Salkić u 30′ i Mahir Karić u 39.minuti;

Sastav ekipe Neimari:

Haris Čakić (golman), Sulejman Salkić, Anel Dedić (cap), Mahir Karić, Amar Šišić, Samir Spahić (golman), Mirzad Kozlić (golman), Elmin Zatagić, Hadis Krehmić, Amar Vehabović, Armin Brljak, Enis Ismić, Armin Kapetan, Mirza Sejmen; (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Ubjedljiva i sigurna pobjeda ekipe MNK Neimari u Fojnici nad fenjerašem na tabeli. Tuce golova u mreži domaćina je realan odnos snaga između ove dvije ekipe, jer su i u Zenici primili 16 golova, ali su uspjeli postići dva gola u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“.

Ovom današnjom pobjedom Zeničani su potvrdili plasman u Play off za ulazak u Premijer futsal ligu BiH.

Ovo je osma pobjeda Neimara uz tri poraza od 11 odigranih utakmica, jer su Neimari bili slobodni u prvom i osmom kolu. Gol razlika Neimara je + 42 (74:32) i imaju 24 boda.

Na čelu tabele je sarajevski FK Futsal Željezničar sa 27 bodova, gol razlika +19 (63:44). Na trećem mjestu je MNK Futsal Team iz Tešnja sa 19 bodova i t.d. Na začelju je Fojnica bez bodova.

U narednom, 14. kolu Neimari su domaćini ekipi MNK Futsal Team iz Tešnja.

U takmičenju Prve futsal lige Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2022/2023 učestvuje 28 klubova koji su raspoređeni u četiri grupe: Sjever, Centar, Zapad i Jug.

Takmičenje Prve futsal lige FBiH završava se 11/12.03.2023. godine, nakon čega se igra play-off u koji će plasman ostvariti po dvije najuspješnije ekipe iz svake grupe.

Pobjednik, nakon odigranog doigravanja, postat će prvak Prve futsal lige FBiH za sezonu 2022/2023 i ostvarit će plasman u Premijer futsal ligu BiH.

Rezultati 13.kola:

Fojnica: MNK Fojnica– MNK Neimari 0:12

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK Žepče 4:1

Vitez: KMF Vitez – MNK Usora 4:4

(Slobodna je bila ekipa MNK Futsal Team Tešanj)

 

Parovi 14.kola:

Zenica: MNK Neimari – MNK Futsal Team Tešanj

Usora: MNK Usora – FK Futsal Željezničar

Žepče: MNK Žepče – MNK Fojnica

(Slobodna ekipa KMF Vitez)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno