Sudske klupe

FUP u Sarajevu uhapsio automafijaše Stefana Samardžiju i Muharema Smajlovića

FUP u Sarajevu uhapsio automafijaše Stefana Samardžiju i Muharema Smajlovića – Pripadnici Federalne uprave policije policije su u koordiniranim aktivnostima sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskim, Zeničko-dobojskim i Srednjobosanskoim kantonom poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikovanja lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela teška krađa u vezi sa krivičnim djelom pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela, saopćeno je jutros iz FUP-a.

– Po navedenom osnovu, pomenutog dana na području općine Novi Grad Sarajevo identifikovane su i uhapšene dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu s izvršenjem spomenutih krivičnih djela i to M. S. iz Zenice i S. S. sa područja općine Sokolac, a koji su identifikovani kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala – naveli su iz FUP-a.

Faktor nezvanično saznaje da su uhapšeni Stefan Samardžija i Muharem Smajlović, zvani Ćelo.

Također, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su ukradena u ranijem vremenskom periodu i to “škoda octavia” sa područja Zenice i “vw golf V” sa područja Kaknja.

– Na teret im stavlja veći broj krađa putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila “vw golf VII” i “škoda octavia”, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu- saopćeno je iz FUP-a.

Iz FUP-a su najavili da će u saradnji sa spomenutim kantonalnim MUP-ovima nastaviti rad na pronalasku i drugih ukradenih vozila kao i osoba koje se mogu dovesti u blisku vezu izvršenja krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Uhapšeni Samardžija i Smajlović su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, kazali su iz FUP-a.

Stefan Samardžija privođen je u sklopu istrage ubistva dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Također, zajedno sa drugim pripadnicima automafije, osumnjičen je i za učešće u organiziranju likvidacije Damira Ostojića Šijana u Banjoj Luci, zbog čega je jedno vrijeme proveo u pritvoru.

Izvor:  Faktor

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem