Sudske klupe

FUP poziva građane da prijave svaki vid poziva na narušavanje sigurnosti u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman obraćaju se zajedničkim saopćenjem za javnost.

Federalna uprava policije poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i o dešavanjima u susjednoj Republici Srbiji, saopćeno je danas.

Navode da se poduzimaju sve aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u BiH.

U saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova poduzimaju se aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini. Apelujemo na sve građane da prijave svaki ovakav ili sličan vid pozivanja na izvršenje ili prijetnje počinjenjem krivičnih djela nadležnim policijskim upravama“.

U narednom periodu će poduzeti sve, posebno u oblasti zaštite djece, naveli su.

“Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu inicirati i poduzeti sve korake kako bi se pospješio zakonodavno-pravni okvir, posebno u oblasti zaštite djece, te unaprijedila prevencija svih oblika devijantnog ponašanja”.

“Sa žaljenjem smo primili vijest o tragičnim dešavanjima u Republici Srbiji, te ovim putem upućujemo iskreno saučešće porodicama stradalih maloljetnika, kao i građanima susjedne zemlje”, zaključuju iz FUP-a.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno