Info

Funkcionalan jedinstveni prostor u BiH

Uspostaviti funkcionalan jedinstveni ekonomski prostor u BiH
Uspostaviti funkcionalan jedinstveni ekonomski prostor u BiH

Funkcionalan jedinstveni ekonomski prostor u BiH- Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o održanom prvom sastanku Pododbora za trgovinu, industriju, carine i oporezivanje između EU i BiH, sa preporukama i operativnim zaključcima koji se tiču slobodnog kretanja roba, industrijske politike, malih i srednjih poduzeća, oporezivanja, carina, te trgovine.

Evropska komisija je posebno je ukazala na potrebu uspostavljanja funkcionalnog jedinstvenog ekonomskog prostora u BiH, što je od ključne važnosti za buduću integraciju BiH u unutrašnje tržište Evropske unije. BiH je pozvana da u cijeloj državi uvede harmonizovani pristup usklađivanja propisa sa acquis-em EU.

Nadležne institucije BiH su zadužene da postupe u skladu sa preporukama Evropske komisije, te da pripreme i dostave Direkciji za evropske integracije informacije tražene u skladu sa operativnim zaključcima sa sastanka.Također, vlade entiteta, kantona i Brčko distrikta BiH pozvane su da u skladu sa svojim nadležnostima pripreme i dostave tražene informacije kako bi ih Direkcija za evropske integracije dostavila Evropskoj komisiji.

akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem