Nogomet

Fukare-Robijaši i Sloboda-Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon utakmice “Zaigrajmo za humanost” koja je proteklog vikenda odigrana u Zenici na Bilmišću, a čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za liječenje Filipa Blaževića, te pomoć ugroženim porodicama nakon nezapamćenih poplava, Tuzlaci su se večeras prijateljima iz Zenice revanširati humanitarnom utakmicom u dvorani Mejdan. Pred oko 1.000 posjetilaca snage su odmjerile Fukare protiv Robijaša, te bivši asovi Čelika protiv Slobode.

-Hvala svim mojim Tuzlacima na ispunjenoj dvorani. Pokazali ste da ste dobri i pošteni ljudi i vjerujte da ćemo zajedno obradovati i naše mališane u Domu za Novu Godinu-kazao je nakon utakmice, bivši stoper tuzlanske Slobode i Reprezentacije BiH, Gradimir Crnogorac. U prvom susretu ekipa Fukara savladala je prijateljske navijače iz Zenice, dok su asovi Čelika bili bolji od nekadašnjih zvijezda Slobode.

Fukare su pobijedile 5:3 (2:0) golovima Jasmina Paočića i Ademira Jaganjca – po dva gola, te Damira Vastića, dok su u Porazu Robijaša pogađali Vladan Popović, Jasmin Baručija, te s „penala“ golman Šaban Aganović. Asovi Čelika pobijedili su Slobodine rezultatom 5:7 (2:2). Strijelci za Slobodu bili su Jasmin Hukić (2), Adnan Osmanhodžić, Almir Šećerbegović i Nermin Hasić.Mrežu golmana Edina Ribića, koji je domaće spasio težeg poraza, zatresli su Fenan Salčinović (3), Haris Hećo, Aldin Džidić, Mahir Karić i Kenan Horić.

tekst i foto: Republika.co.ba

SASTAVI:
FUKARE: Jaganjac, Paočić, Ramić, Vastić, Dorić, Jusufović, Halilović, Bajrić, Slijepčević.
ROBIJAŠI: Aganović, Popović, Smajić, Nikolić, Agić, Bio0gradlija, Baručija, Alibašić, Mujarić, Kriko, Spahić;

SLOBODA: Ribić, Osmanhodžić, Crnogorac, D. Karić, Mešanović, Hukić, Čejvanović, Sarajlić, Hasić, Dž. Šećerbegović, E. Šećerbegović, Arnautović, Pršeš, Kurtalić. Savjetnik: Tarik Okanović.
ČELIK: Adilović, Tolja, Šabić, Džidić, Salčinović, Paškalj, Jusić, Hećo, Softić, Brkić, M.Karić, Horić.

qwer01

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno