Politika

Fuad Kasumović – Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice, Fuad Kasumović, s ciljem sprečavanja pogrešnog tumačenja i interpretacije ranijeg saopćenja, izdaje dopunu istog.

Moja kvalifikacija hodže Mevludina Dizdarevića kao „radikalnog hodže“ imala je za cilj da ukaže na njegove radikalne POLITIČKE stavove i na ogovaranje moje ličnosti, a nipošto kao radikalizaciju poziva imama – efendije, od moje strane. Ja nemam namjere da se miješam u vjerske stvari i ocjenu radikalizacije sa te strane jer Zenica ima dva kompetenta predvodnika koji brinu o vjerskom životu: uvažene muftiju zeničkog dr. Ejuba ef. Dautovića i glavnog imama mr. Jakuba ef. Salkicu.

U potpunosti podržavam rad i djelovanje Islamske zajednice BiH u kompletu. Međutim, ne slažem se i ukazujem na anomalije pojedinih službenika koje imaju za posljedicu srozavanje tog časnog poziva imama i zloupotrebu kako poziva, tako i vjerskih objekata i obreda u političke svrhe. S toga, smatram bitnim, da ukažem na moguća pogrešna tumačenja moga saopćtenja kao nekog ko je protiv Islamske zajednice BiH i nekoga, ko pojedine hodže smatra vjerskim radikalima.

Podsjećam na ajet ”O vjernici, čuvajte se mnogih sumnji, jer su neke od njih grijeh, ne uhodite i ne ogovarajte jedni druge. Zar bi neko od vas mogao jesti mrtvo meso svoga brata? Zar to nije odvratno? Bojte se Allaha, Allah zaista oprašta i milostiv je”! (el-Hudzurat, 12. ajet).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno