Zenica

Fuad Kasumović pušten na slobodu, ispred zatvora ga dočekali brojni građani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prije nekoliko trenutaka pušten je iz pritvora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, a podršku su mu pružili brojni građani koji su ga dočekali ispred institucije.

Kasumović iz prtivora je pušten nakon što je Kantonalno tužilaštvo saslušalo sve svjedoke u slučaju “Zenicatrans” te kantonalnom sudu uputilo prijedlog za prekid mjere pritvora s obzirom da su saslušani svi svjedoci.

Mjera pritvora za Kasumovića bila je određena između ostalog i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a kako je posljednji svjedok danas saslušan u Tužilaštvu, Sud je odlučio da je prijedlog Tužilaštva osnovan te je donio odluku o ukidanju pritvora Fuadu Kasumoviću. Također, mjera pritvora ukinuta je i Vahdetu Drini, javlja klix.ba.

Kasumovića je ispred Kazneno-popravnog zavoda sačekala supruga, a njegov izalazak bio je popraćen ovacijama građana koji su nekoliko sati čekali njegov izlazak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno