Politika

Fuad Kasumović: odgovor na otvoreno pismo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fuad Kasumović: odgovor na otvoreno pismo – Danas sam iz pojedinih medija saznao, da me neformalna kako stoji fb grupa “Mame grada Zenice” i autorica tog teksta, Nataša Gigović optužuju za teške životne probleme u vezi sa najavljenom deložacijom moga saborca, ratnog vojnog invalida i sugrađanina Nedžada Muharemovića.

Izvjesnoj gospođi i onima koji dijele mišljenje sa istom, poručujem da Grad Zenica, niti Gradska uprava i ja kao Gradonačelnik na njenom čelu, ne tražimo stan u kojem živi porodica Muharemović. Taj stan nije gradski i gospodin Muharemović je, da tako kažem, žrtva sistema, što sam mu i rekao prilikom našeg susreta i pokušaja rješavanja tog problema. Sporni stan potražuje drugo fizičko lice iz Zenice i na resornoj gradskoj službi je da ispoštuje presude pravosudnih institucija naše države.

Kao Gradonačelnik se iskreno nadam da će porodica Muharemović smoći snage i prevazići ovu krizu, a na nama je da budemo uz njih i pokušamo im pomoći. Kako je javnosti u našem gradu poznato, nedavno smo bili suočeni sa još jednim problemom iz prošlosti, gdje je 100 postotni ratni vojni invalid Jasmin Bošnjak iskazao opravdano nezadovoljstvo jer država ni nakon 20 godina nije trajno stambeno riješila njegovu porodicu. Sa gospodinom Bošnjakom i saradnicima iz Gradske uprave pristupili smo rješevanju ovog dugogodišnjeg problema i vjerujem da će ova porodica ostatak života provesti u stanu na koje će imati stanarsko pravo.

Gospođi Gigović i fb grupi “Mame grada Zenice”, poručujem kako će Gradonačelnik Fuad Kasumović ispuniti sva data predizborna obećanja za što imam još tri i po godine vremena.

S poštovanjem, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno