Politika

Fuad Kasumović: Informacija za medije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović otvorio je danas u Šahovskom domu u Zenici, Otvoreno amatersko prvenstvo Grada Zenice u šahu. Kao generalni pokrovitelj turnira čiji je tehnički organizator Šahovski klub Čelik, gospodin Kasumović ponovio je, kako ima sistemsko rješenje za finansiranje sporta u Zenici.

„Oporezovat ću kladionice na lokalnom nivou i svako prodajno mjesto će godišnje plaćati od 30.000 do 50.000 KM paušala, ovisno o lokaciji. U Zenici je trenutno više od sedamdeset kladionica i bit će to sredstva koja će ići na poseban račun kojim će raspolagati sportski klubovi i ustanove kulture. Naravno, sredstva će se dijeliti proporcionalno od stepena takmičenja i broju članova ali će sigurno svi biti zadovoljni. Šah u Zenici ima veliki broj simpatizera među svim generacijama, od najmlađeg do najstarijeg sugrađanina i o tome treba voditi računa“, poručio je Kasumović koji je svim učesnicima turnira zaželio dobru zabavu i rezultat.

Na Otvorenom amaterskom prvenstvu Grada Zenice pravo učešća imaju svi šahisti koji nisu registrovani na zvaničnoj rejting listi FIDE.  Očekuje se nastup više od stotinu ljubitelja šaha, za koje su organizatori osigurali novčane nagrade. Kvalifikacioni mečevi na programu su danas i sutra, a finalni za 14 dana, 24. i 25. septembra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno