Nogomet

FSBiH “prelomio”: Skraćuje se Premijer liga BiH na 10 klubova, kreće i Superkup

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Sarajevu je danas pod predsjedavanjem predsjednika Vice Zeljkovića, održana 32. sjednica Izvršnog odbora NS BiH.

Na današnjoj sjednici su usvojeni prijedlog Izvještaja o radu za 2023. godinu, nacrti plana rada NS BiH za 2024. godinu, izvještaja o izvršenju plana prihoda i rashoda NS BiH za 2023. godinu i plana prihoda i rashoda NS BiH za 2024. godinu. Sve aktivnosti su provedene u cilju pripreme za redovnu godišnju sjednicu generalne skupštine NS BiH koja će se održati 27. maja 2024. godine u Sarajevu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vico Zeljković (@vico_zeljkovic)

Usvojen je prijedlog odluke o smanjenju broja klubova Wwin lige BiH sa 12 na 10 klubova sa početkom od takmičarske sezone 2025/2026 kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup NS BiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25. U okviru Superkupa NS BiH će se igrati jedna utakmica i to između pobjednika Wwin lige BiH i osvajača Kupa BiH iz prethodne takmičarske sezone.

Izvršni odbor NS BiH je na današnjoj sjednici donio odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH za U-19. Od naredne takmičarske sezone, 2024/25, ova liga će umjesto 14 brojati 16 klubova.

Formirane su i dvije nove ženske selekcije, WU-23 i WU-15. Reprezentativnom selekcijom WU-23 će rukovoditi selektori A i WU-19 ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora WU-15 ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković.

Na današnjoj sjednici je usvojen i novi pravilnik o sudijama i suđenju NS/FS BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno