Nogomet

FSBiH odlučio gdje će Zmajevi dočekati Ukrajinu?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je odluku gdje će Zmajevi igrati polufinale i eventualno finale baraža za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Kako piše SportSport postignut je dogovor da će meč polufinala 21. marta protiv Ukrajine biti odigran u Zenici na stadionu Bilino polje, dok je potencijalno finale protiv Izraela ili Islanda zakazano na Grbavici u Sarajevu, četiri dana kasnije.

Iako Grbavica ima određenih nedostataka, isti izvor neslužbeno saznaje da su iz našeg Saveza uspjeli izlobirati da se igra na stadionu Željezničara, gdje također može da se napravi spektakularna atmosfera i gdje je teren jako dobar.

Što se tiče termina, poznato je da će se s Ukrajinom igrati od 20.45 sati, kao i obično, a u istom terminu će se igrati i eventualno finale, ukoliko naravno uspijemo da se plasiramo tamo.

Nakon neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje smo završili kao pretposljednji na tabeli iza Portugala, Slovačke, Luksemburga i Islanda, u martu imamo još jednu priliku da se plasiramo prvi put na Evropsko prvenstvo.

Podsjetimo, Zmajevi su do sada igrali četiri baraža (tri za EURO i jedan za SP) i nikada nisu uspjeli proći na završni turnir. Posljednji baraž poraženi smo od Sjeverne Irske na Grbavici nakon penala. Prije toga ispadali smo od Republike Irske i dva puta od Portugala (sva tri puta u Zenici).

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno