Nogomet

FS BiH odbio kompaniju koja je u Kataru oborila rekord postavljanja travnjaka

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group D - Denmark v Tunisia - Education City Stadium, Al Rayyan, Qatar - November 22, 2022 General view of a FIFA World Cup replica trophy on the pitch as teams and match officials line up before the match REUTERS/Molly Darlington
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ko gleda Svjetsko prvenstvo u Kataru možda ne zna da je terene na kojima igraju najbolji fudbaleri svijeta napravila kompanija koju je N/FS BiH odbio na tenderu za gradnju terena na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Dok je od juna do danas u Bosni i Hercegovini završen samo jedan od ukupno četiri terena koje grade kompanije koje su dobile posao od N/FS BiH, tereni na SP izgledaju besprijekorno, a izgradila ih je kompanija koja je konkurisala i nije dobila posao zbog toga što je iskreno navela vrijeme završetka radova.

Kompanija SIS Pitches završila je gradnju terena u Kataru u rekordnom roku, a umjesto četiri, kao što je to slučaj u Bosni i Hercegovini, SIS je završio sedam od osam terena na novim stadionima u Kataru.

I ne samo to. Dok se dobitnički konzorcij, kojem je N/FS BiH ukazao povjerenje, muči sa svim mogućim aspektima gradnje, SIS Pitches je oborio svjetski rekord kada je u pitanju brzina postavljanja travnate površine na nekom stadionu. Za postavljanje travnjaka na stadionu Khalifa bilo im je potrebno samo 13 i po sati, kako su sami objavili na Youtubeu.

Za to vrijeme radovi na stadionima u Bosni i Hercegovini počeli su početkom juna, a završen je u potpunosti samo onaj u Banjoj Luci. Još uvijek se, nakon skoro šest mjeseci, čeka završetak na stadionima “Rođeni”, gdje je zabilježeno najviše problema, “Tušanj”, te “Asim Ferhatović – Hase”.

Autor: N1Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno