Zabava

Frenkie predstavio BiH u spotu s svjetskim reperima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poznati bh. reper Adnan Hamidović Frenkie učestvovao je u zajedničkom projektu #HIPHOPISHIPHOP zajedno sa reperima iz još 13 zemalja svijeta. Radi se o spotu koji je objavljen jutros na stranici Billboarda.

Muzičari su zajednički izrazili ljubav prema hip hopu i to na svojim jezicima i u svom stilu. Inače, #HIPHOPISHIPHOP je pokret čiji je cilj ujedinjenje svijeta ljubavlju prema hip hopu. Različiti jezici, spolovi, religije, narodnosti, nacije nestaju u ime hip hopa.

“We Are The World” je pjesma snimljena u humanitarne svrhe, objavljena je 1985. godine, a 2010. se pojavila pod nazivom “We Are The World 25 For Haiti” s ciljem humanitarne pomoći Haitiju. Pokret #HIPHOPISHIPHOP sada nastavlja pomagati ugroženim ljudima širom svijeta, a sav prihod će biti doniran za edukaciju djece putem UNICEF-a.

Osnivač pokreta je južnokorejski reper Sen E, a u projektu su osim njega i Frenkija učestvovali Strike The Head (italija), Pendekar (Singapur), Anx (Indija), Valete (Portugal), Mr Phormula (Vels), Yacko (Indonezija), SadmAnn (Bangladeš), Julian Nagano (Japan), Deeb (Egipat), Mr. Skin (Tajvan), Redrama (Finska), KRS-One (SAD).

Više o svom učešću u humantarnom projektu Frenkie je rekao u izjavi za portal Klix.ba.

“Dobio sam poziv od korejskog repera San E-a da budem dio ove priče i odmah sam pristao. Uvijek smo našom muzikom prelazili regionalne granice, ali evo, sada smo prvi put prešli i interkontinentalnu granicu. Velika je čast snimiti pjesmu sa ovoliko dobrih izvođača, među kojima je i legenda KRS-One. Tog čovjeka slušam od kako sam otkrio ovu muziku, bio mi je velika inspiracija. Jednom sam nastupio s njim u Ljubljani i evo sada smo u istoj pjesmi. Svijet je ipak mali”, izjavio je Frenkie.

Kadrove za zajednički spot je osmislio Mario Ilić, a naš reper je prezadovoljan konačnim rezultatom.

“Ideja za video je bila da svako snimi svoj dio u svom gradu. Mario Ilić je došao na ideju da naše kadrove snimimo ispred termoelektrane u Tuzli, kao i pored okupljališta Jale, odakle je krenula naša priča. Na kraju je sve ispalo fenomenalno i moram reći da je pjesma prava bomba”, završio je Frenkie.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno