Info

Free-To-Air program u našoj regiji

Istraživanje o gledanosti Free-To-Air programa u našoj regiji
Istraživanje o gledanosti Free-To-Air programa u našoj regiji
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Istraživanje o gledanosti Free-To-Air programa u našoj regiji- SES Astra, globalni satelitski operator koji pruža besplatni TV portfelj od nekoliko stotina međunarodnih programa digitalne kvalitete dostupnih korisnicima putem male satelitske antene, želio je saznati koliko su stanovnici u tri glavna grada Jugoistočne Europe – u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani informirani o Free-To-Air (FTA) programima kao i više o njihovim navikama pri gledanju televizije.

Prema rezultatima istraživanja, s preko 57 posto, televizor ostaje dominantan uređaj koji građani regije koriste za gledanje televizijskog programa, s dodatnih 32 posto onih koji pretežno koriste televizor, ali i druge uređaje. Rezultati pokazuju kako građani tri glavna grada još uvijek preferiraju gledanje televizijskog sadržaja iz udobnosti svoje sobe, iako živimo u eri pametnih mobilnih uređaja. Naime, postotak ispitanika koji koriste samo televizor u Zagrebu doseže visokih 64,8 posto, što je najviše u regiji, a slijedi Beograd s 56,8 posto i Ljubljana sa 50,2 posto.

Čini se kako građani Zagreba mnogo više gledaju televiziju nego građani druga dva glavna grada u regiji Jugoistočne Europe što televizor čini nezamjenjivim društvom u svakodnevnom životu ljudi. U Zagrebu, preko 25 posto ljudi ima stalno upaljen televizor (u Beogradu 12,8 posto, u Ljubljani 6,5 posto), dok dodatnih 25 posto gleda televizor više od šest sati dnevno (u Beogradu 3,7 posto, u Ljubljani 7,1 posto). Zbog modernog načina života koji ne dozvoljava previše slobodnog vremena, ne iznenađuje činjenica kako četvrtina građana glavnih gradova preferira gledanje dokumentaraca kao kvalitetnog programa što im pruža obrazovno i informativno iskustvo.

Prema istraživanju, 40 posto ispitanika u Zagrebu se izjasnilo kako nema dovoljno sportskog programa i volili bi ga više gledati. Dodatnih 21,4 posto smatra kako nije dovoljno zastupljen dokumentarni program, 16,8 misli da nema dovoljno kulturnog programa, a 14 posto ispitanika se izrazilo kako im nedostaje više putopisnog programa.

Sateliti SES Astre iznad Europe, uključujući i Hrvatsku, omogućuju besplatni TV portfelj od nekoliko stotina međunarodnih filmskih, informativnih, sportskih, obrazovnih, dokumentarnih, glazbenih dječjih i kulturnih programa. Nalaze se na ASTRA 19.2E orbitalnoj poziciji.

bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno