Zenica

Fra Zdravko Anđić u posjeti gradonačelniku Kasumoviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fra Zdravko Anđić u posjeti gradonačelniku Kasumoviću – Gradonačelnik Fuad Kasumović danas je u svom kabinetu primio fra Zdravka Anđića, župnika u župi sv. Ilije Proroka u Zenici, Marka Čolića, predstavnika boračkih udruga koje djeluju na području grada Zenica i Zdenka Kolaka, predsjednika HDZ 1990 Zenica.

Fra Zdravko Anđić upoznao je gradonačelnika o programu rada i planovima župe u narednom periodu. Također je naveo i probleme i izazove sa kojima se vjernici župe susreću posebno kada je u pitanju finansiranje ove vjerske zajednice.

Gradonačelnik Kasumović istakao je važnost dobre saradnje lokalne zajednice i vjerskih zajednica. U tu svrhu Grad Zenica je i ove godine u budžetu planirao značajan dio sredstava za podršku projektima koje realizuju vjerske zajednice.

Gosti su zahvalili na prijemu i izrazili zadovoljstvo što će Grad Zenicu u narednim godinama voditi evropski orijentiran gradonačelnik. Naglasili su da će se dobra saradnja između gradske uprave i župe sv. Ilije Proroka u Zenici održavati i u budućnosti.

zenica.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno