Rukomet

Foto+video: Wacker Thun bolji od Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto+video: Wacker Thun bolji od Čelika  – Čelik je danas (nedjelja) igrao drugu utakmicu u Švicarskoj – Zenicablog je i drugi dan donio prijenos utakmice RK Čelika iz Švicarske, protiv domaćeg Wacker Thuna, uživo. Prijenos uživo omogućen uz komentar kolege Sanela Hasanovića.

Drugi poraz RK Čelik i oproštaj od Evrope – Rukometaši Čelika poraženi su i u drugom meču osmine finala EHF Challenge Cupa od švicarskog Wacker Thuna. Ovaj put je bilo 41:28 (20:14) za Wacker Thun.

Strijelci za Čelik u današnjoj utakmici bili su:

Edin Bajramović 7,  Aldin Begagić 6, Davor Kadić 5, Milan Duvnjak 3, te po dva gola Edvin Begović, Eduard Martić i Hamza Hadžić, Bakir Buljugija 1 pogodak.

Golman Enes Sirčo sakupio je šest odbrana, a Ajdin Tufekčić tri. Za igrača utakmice proglašen je Edin Bajramović, koji je bio i najbolji strijelac u ekipi Čelika.

Nakon ove druge utakmice trener Čelika Mehmed Begovac-Meha je izjavio:

„Što se tiče igre, igrali smo bolje nego u jučerašnjoj utakmici i čudi me ovakav odnos sudija prema mojoj ekipi. Za sve to nije bilo nikakve potrebe, jer bi Wacker, vjerovatno, pobjedio i bez njihove pomoći“, kaže popularni Meha. On je najavio i „čistku u timu nakon povratka iz Švajcarske i u naredni utorak mogu se očekivati konkretne odluke o tome“, objavili su na stranici RK Čelik.

Podsjećamo, i u jučerašnjoj utakmici slavili su rukometaši Wacker Thuna rezultatom 42:27 (22:13).

Strijelci za Čelik u prvoj utakmici bili su: A.Begagić 8, Kadić 6, Bajramović 4, Dervenčić 3, Buljugija 2, te Martić, Begović i Duvnjak po 1 pogodak. Za najboljeg igrača u ekipi Čelika u jučerašnjoj utakmici proglašen je Aldin Begagić.

Pored povrijeđenih igrača (Mujanović i Dervenčić na početku druge utakmice), Čelik je zadesio šok pred odigravanje prve utakmice protiv Wakera. Naime tri Čelikove prinove (Stefan Bugarčić, Nikola Matić i Marko Ćabai), nisu dobili dozvolu za nastup u utakmicama protiv Wackera, zbog nepotvrđenih licenci od strane EHF-a. Ovim je Čelikova klupa bila uveliko„skraćena“.

Da pomenemo još, da je pred početak jučerašnje utakmice održana mala svečanost, gdje je direktor Wacker Thuna, Thomas Fahrni, uručio dres domaće ekipe treneru Čelika, Mehmedu Begovcu, koji je prije 31 godinu igrao za ovaj klub.

Čelikove igrače, nakon povratka u BiH, očekuje borba za što bolji plasman u Premijer ligi BiH. Naredni Čelikov protivnik u domaćoj ligi je ekipa Sloge iz Doboja u Areni Zenica.

E.Imamović za Zenicablog

Snimak prvog meča možete vidjeti NA OVOM LINKU.  Snimak druge utakmice – Wacker Thun – Čelik ovdje:

Više na http://www.zenicablog.com/wacker-thun-celik-4128-2014/

Posted by Zenicablog on 21. Februar 2016



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno