Ostali sportovi

FOTO+VIDEO: Vedad Karić novom pobjedom korak bliže tituli osvajača Premier Lige BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO+VIDEO: Vedad Karić novom pobjedom korak bliže tituli osvajača Premier Lige BiH! Nacionalni park Kozara je u nedelju ugostio MTB bicikliste iz devet država na biciklističkoj utrci XCO UCI C2 formata na kojoj su vozači BK “Rotacija-SPIN” nastupili u dvije kategorije i to ELITE I MASTER “A”.
Utrka je bodovana sa UCI bodovima kao i bodovima za Premier Ligu BiH, a naš reprezentativac i sugrađanin Vedad Karić pokazao još jednom da je najbolji biciklista u državi slavivši ubjedljivo ispred konkurenata iz Bosne i Hercegovine i tako je došao korak bliže tituli osvajača Premier lige BiH u najjačoj kategoriji. U ukupnom plasmanu je zauzeo 10.mjesto što mu je omogučilo da na svoj konto doda još jedan jako vrijedan UCI bod.
Drugi vozač kluba Eldin Šarić je i pored problema sa mašinicom bio trećeplasirani u utrci Mastera te sa novih 60 bodova povećao svoj bodovni saldo u Premier Ligi BiH.
“Jako lijep dan nas je pratio na utrci i evo sa ovom pobjedom sam potvrdio svoju dobru formu pred utrke državnih prvenstava koje su na rasporedu već od vikenda. Rezultat je sigurno mogao biti bolji u ukupnom plasmanu da nisam imao defekt u petom krugu, gdje sam morao trčati tri kilometra sa biciklom pored sebe da bi došao do predviđenog mjesta za zamjenu točka pa je to i razlog zbog kojeg moram biti zadovoljan sa postignutim rezultatom,” rekao nam je Karić. Za klub koji je tek osnovan, naš grad treba da bude ponosan na uspjeh njegovih takmičara i iskreno se nadamo da će nastaviti sa rezultatima sa kojima su nas navikli do sada.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno