Nogomet

FOTO+VIDEO: Reprezentativci BiH održali trening i press konferenciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je na stadionu Bilino polje održana press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektor Duško Bajević i reprezentativac Edin Višća.

„Atmosfera u ekipi je dobra. Dogovorili smo se šta trebamo popraviti u odnosu na prethodni meč i koji nam je cilj. Odgovornost je velika kod svakog igrača na svakoj utakmici. Imali smo dosta problema s igračima koji nisu imali dovoljno utakmica iza sebe. Protiv Italije smo imali i nekoliko manjih povreda, pa ćemo da vidimo da li će svi biti spremni za sutrašnji meč“, rekao je selektor Bajević pa se osvrnuo na protivnika:

„Poljska je jaka ekipa nema šta da izgubi. Njima takođe nedostaju neki igrači. Mi ćemo pružiti svoj maksimum da dođemo do pobjede. Neće to biti isti meč kao u Firenci jer Italija i Poljska nisu iste ekipe, pa ćemo morati nešto i da promijenimo. Moraćemo da igramo jako, brzo, organizovano i odgovorno. Vjerujem da će naši reprezentativci biti dobri ne terenu. Kad je u pitanju Kolašinac, tek sutra ćemo znati konačni odgovor hoće li moći da nastupi protiv Poljske.“

Višća je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao upravo protiv Poljske prije deset godina:

„Sjećam se dobro prve utakmice protiv Poljske, ali sad se moramo okrenuti sutrašnjem meču. Oni su jako kvalitetna ekipa koja igra čvrsto. Analizirali smo ih i dočekujemo utakmicu spremni i čiste glave. Iako imaju nekoliko odličnih individualaca koji igraju u velikim klubovima, oni su veoma kompaktan tim. Nama je najvažnije da ponovimo igru iz Italije, da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu.“

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom polju u Zenici odradila posljednji trening pred sutrašnji duel protiv selekcije Poljske u okviru 2.kola Lige nacija.

Ono što sigurno može da raduje selektora Dušana Bajevića jeste što su svi igrači odradili trening.  Svakako da se na licima naših reprezentativaca vidjela dobra atmosfera, koju je dodatno začinio Zvjezdan Misimović, koji je bio na treningu, te cijelo vrijeme komunicirao sa stručnim štabom, ali i reprezentativcima. Ono što nam sigurno ne ide u prilog jeste što će sutrašnja utakmica biti bez publike, sigurni smo da bi sutra gorilo Bilino polje, te da bi se tražila karta više nakon sjajne utakmice i remija u Italiji. Nadamo se da će naredna domaća utakmica naše selekcije biti pred ispunjenim tribinama.

press: NSBIH / trening: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno