Zenica

FOTO+VIDEO: Rektor UNZE Damir Kukić organizovao prijem za studente Pravnog fakulteta koji su postigli uspjeh na Svjetskom takmičenju iz arbitraže

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO+VIDEO: Rektor UNZE Damir Kukić organizovao prijem za studente Pravnog fakulteta koji su postigli uspjeh na Svjetskom takmičenju iz arbitraže – Rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Damir Kukić je organizovao prijem za studente Pravnog fakulteta u Zenici i njihove mentore. Studenti su ostvarili nevjerovatan rezultat na Svjetskom takmičenju iz arbitraže u Beču.

“Čast mi je i zadovoljstvo što smo okupili i primili studente koji su ostvarili ovaj nevjerovatan uspjeh. Čestitam osoblju koje je pripremalo studente. Čestitam i zahvaljujem se i menadžmentu Pravnog fakulteta. U bilo kojoj oblasi doći među 16 najboljih je velika stvar. Veoma je važno spomenuti da se ovdje ne radi samo o znanju iz prava, odnosno međunarodnog prava i arbitraže, već se radi o takmičenju koje je zahtjevalo i ostala znanja, kao što su odlično poznavanje engleskog jezika, što dokazuje podatak da su pobjedili ekipe čiji je maternji jezik engleski. Također, veoma je značajno imati komunikacijske vještine, odnosno vještine govorništva i neverbalne komunikacije. Bosna i Hercegovina kao društvo ima potencijal, ima kvalitet i mi se moramo na sve načine potruditi da se na pravi način počne vrednovati ovakav rezultat. Ovo treba biti objektivni osnov na kojem će mladi ljudi graditi svoju egzistenciju i budućnost” istakao je rektor UNZE Damir Kukić.

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Enes Hašić je dodao “Zadovoljstvo mi je da imamo priliku pokazati da naš Univerzitet ima ovakav kvalitet. Vi ste pokazali na praktičan način da može mnogo toga da se uradi ovdje. Rezultat je sjajan, mi smo i ranijih godina imali ekipe koje su donosile odlične rezultate i upravo taj kontinuitet je jako važan. Također, studenti Mašinskog fakulteta su pobjedili na inovatorskom takmičenju u Sarajevu. Kvalitet i želja da budemo još bolji moraju biti naše glavno obilježje. Uskoro nas očekuje Dan otvorenih vrata (23. april) na kojem će biti predstavljen UNZE. Manifestacija će biti održana u ponedjeljak od 11 sati i nadam se da će budući studenti prepoznati kvalitet i uvidjeti da se radom i trudom može doći do odličnih rezutlata. Hvala vama što ste dokazali da ovaj grad ima veliki potencijal.”

Prof. dr. Spahija Kozlić je istakao da je ovo rezultat entuzijazma i da su upravo ovi studenti ambasadori ne samo Pravnog fakulteta i UNZE, već i grada Zenice i Bosne i Hercegovine. Rekao je i da su Pravni fakultet i UNZE lideri u BiH u vannastavnim aktivnostima i da su takve aktivnosti jako važne za sve studente.

Takmičenje arbitraže u Beču održano je na engleskom jeziku. Tim Pravnog fakulteta u Zenici je na kraju ostvario odličan plasman i bili su u 16 najboljih timova u svijetu. Na svom putu do 16 najboljih, tim Pravnog fakulteta UNZE savladao je timove Univerziteta u Beču, Otavi, Lionu… Na takmičenju je učestvovalo 370 timova iz cijelog svijeta.

UNZE je predstavljao tim od pet studenata Jasminu Sadrija, Selmu Šarić, Lejlu Bošnjak i Lejlu Ridžalović.

U nastavku možete pogledati FOTO galeriju sa današnjeg prijema i video izjavu Selma Šarić i prof. dr. Zlatana Meškića:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno