Kultura

Foto+video: premijera predstave Mirjane Karanović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto+video: premijera predstave Mirjane Karanović- Na Velikoj sceni Bosanskog Narodnog Pozorišta Zenica premijerno je  izvedena predstava “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali.”Autor predstave je Banjalučanka Tanja Šljivar, a režiju potpisuje Mirjana Karanović koja ujedno sa glumcem Enesom Salkovićem čini glumački par ovog izvanrednog teatarskog djela.

Sjajan tekst, neuobičajeno mnogo dijaloga i monologa u gotovo sat i po predstave, izuzetno zahtjevan scenski pokret i fenomenalna gluma oduševili su publiku na premijeri. Oni koji nisu imali priliku da prisustvuju premijeri, već u petak, 26. februara na Velikoj sceni, sa početkom u 19,30 sati imaće priliku vidjeti prvu repriznu izvedbu.

Predstavu će Sarajlije, u Kamernom teatru 55, vidjeti 7. marta, a predstava će biti izvedena i na TKT Festivalu u Tuzli. Pogledajte fotogaleriju sa premijere i sa afetr-partija, upriličenog u Cabaret Klubu BNP-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno