Rekreacija

FOTO+VIDEO: Otvorena Rudarijada 2018.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO+VIDEO: Otvorena Rudarijada 2018. – Cjelodnevni događaji povodom najvećeg sportskog okupljanja komorata srednje Bosne počeli su u subotu ujutro Prijemom u Općini Kakanj.
Među učesnicima je tradicionalno i ekipa rudara Rudnika mrkog uglja Zenica.
Kakanj je domaćin velikog događaja kojeg organizira Samostalni sindikat radnika rudnika mrkog uglja F BiH i Zavisno društvo Rudnik mrkog uglja Kakanj. U subotu je upriličeno cjelodnevno rudarsko sportsko druženje – “Rudarijada 2018”.
Nakon prijema u Općini položeno je cvijeće u Spomen-parku tragično stradalim rudarima, te na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. i Spomen-obilježje palim borcima NOAR-a 1941-1945.
U 10.30 je upriličen svečani defile kroz gradsku jezgru Kaknja do Sportske dvorane Kakanj, gdje održano svečano otvaranje “Rudarijade”, i nakon čega je uslijedilo takmičenja u brojnim sportskim disciplinama.
Dodjela pehara i diploma planirana je za večernje sate kad je planirana večera i zajedničko druženje svih učesnika “Rudarijade”.
-Dragi rudari, želim vam dobrodošlicu u rudarski Kakanj. Moja želja je da iz Kaknja ponesete najljepše dojmove i utiske, rekao je između ostalog načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno