Biznis

Foto+video: otvorena prva faza kompleksa Makovi na Crkvičkom brdu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto+video: otvorena prva faza kompleksa Makovi na Crkvičkom brdu – U Zenici na lokaciji Crkvičkog brda danas je izvršena svečana primopredaja ključeva za kupce najmodernijih stanova u lamelama A i B stambenog kompleksa “Makovi” koje su gradili tri zeničke firme. Radovi na izgradnji prve zgrade koja obuhvata lamele A i B počeli su u maju prošle godine, a nešto više od godinu dana, prva zgrada je završena i stanari su uselili u svoje domove.

Radove na izgradnji kompleksa “Makovi”, koji će ukupno imati osam lamela, izvode tri zeničke firme: Almy Zenica, Arel Zenica i Grading KGM Zenica. Koncept izgradnje stambenog kompleksi “Makovi” u Zenici prilagođen je potrebama modernog načina života, a u današnjem obraćanju na svečanoj primopredaji ključeva, predstavnici firma su istakli da su prije gradnje slušali potrebe kupaca. Ukupna vrijednost investicije je 25 miliona KM.

Pogledajte video ceremonije otvaranja i svih govora:

“Prva faza od 8.000 kvadratnih metara završena je u nepunih 15 mjeseci po ideji glavne projektantice Edine Babahmetović. Ideja gradnje na ovoj lokaciji traje već dugo, ali krajem 2014. godine Damir Begić i ja odlučili smo da uzmemo livadu sa starim i napuštenim temeljima i realiziramo naš san”, kazao je direktor firme Arel Zenica Suad Kaknjo.

On je još dodao da se kroz ovu investiciju pokazalo da građevinska zenička operativa može u veoma kratkom vremenu napraviti najsavremenijih objekat u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu. Za oko 24 mjeseca u potpunosti bi trebala biti završena gradnja stambenog kompleksa “Makovi” koji će imati 360 stambenih jedinica površine od 25 do 100 kvadratnih metara. Direktor i osnivač zeničke firme Almy Zenica Ismet Begić je svim kupcima zaželio sreću i ispunjenje svih snova u novim stanovima te je izrazio veliko zadovoljstvo što su lamele A i B, kao što će biti i ostale, izgrađene bez uvoznih materijala.

“Novac je ostao u našoj državi i novac ostaje ovdje kroz ovakve i slične projekte te dolazi do zapošljavanja naše omladine”, izjavio je Begić. Nakon govora, ispred lamela A i B prerezana je svečana vrpca, a kupcima stanova podijeljeni su prigodni pokloni.  Stambeni kompleks “Makovi” čiji je projektant firma “Entasis” Zenica, zamišljen je oblika nepravilnog trougla, a svaka lamela će imati prizemlje, pet do sedam spratova i potkrovlje.

Cijena jednog kvadrata stana će se kretati od 1.500 do 1.600 KM sa uračunatim PDV-om. Cijene stanova od 25 do 31 m2 -1.600 KM/m2, od 31 do 42 m2- 1.550 KM/m2, od 42 m2 do 100 m2 – 1.500 KM/m2. Također, kupci će imati mogućnosti da kupe i garažno mjesto u objektu po cijeni od 10.000 KM sa uračunatim PDV-om. (Klix)

Foto+video: Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno