Ljudi

FOTO+VIDEO: NAKON ČETIRI GODINE VELIKE BORBE – Zeničanin Ajdin Žigonja prohodao

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO+VIDEO: NAKON ČETIRI GODINE VELIKE BORBE – Zeničanin Ajdin Žigonja prohodao – Priča ovog veselog dječaka počinje od njegovog rođenja, kada se rađa sa rascijepom kičmenog stuba, te uskoro dobija dijagnozu Spine Bifide.

Nakon desetina operacija kako u Bosni i Hercegovini, tako i onih ključnih u Turskoj, terapija, pregleda, kriznih situacija, velike brige njegovih roditelja i mlađeg brata, maleni Ajdin svojim prijateljima i svima onima koji su bili uz njega svih ovih godina, sinoć je priredio jedno veliko iznenađenje.

Naime, ovaj dječak, posljednju operaciju imao je u septembru 2017. godine, te od tada daje sve od sebe da ostvari svoj san, da stane na svoje noge i provede svoje bezbrižne dječačke dane, kao i svako dijete.

Ajdin je boraveći u svojoj sobi, nedjeljne noći na zimskom raspustu, odlučio iznenaditi roditelje koji su se nalazili u dnevnom boravku, te se ispred njih ukazati na nogama, hodajući, bez pomagala, bez kolica, bez ikakve potpore. Ajdin je uspio!

Nakon velikog iznenađenja koje je Ajdin priredio svojim roditeljima i bratu, njegov otac Elvis Žigonja, odlučio je ovu vijest podijeliti sa svima onima koji su upoznati sa životnom pričom simpatičnog dječaka Ajdina, te uključiti live prenos na Facebook grupi “Pomozimo Ajdinu Žigonji” , a mi vam u dnu teksta donosimo link, na kojem možete pogledati ovaj predivni trenutak.

Ono što je važno naglasiti, jeste da je Ajdin trenutno u fazi skidanja suvišnih kilograma, koji su nastali zbog manjka aktivnosti i strogog mirovanja po okončanju operacije koja se desila u septembru 2017. godine na klinici Acibadem u Turskoj, te kako kaže njegov otac, zasad su zadovoljni rezultatima

“Naša trenutna borba je mršavljenje i mi nastavljamo s tim i hvala Bogu svakim danom napredujemo, nešto skinemo mase, nešto stvorimo mišične mase, ali bitno je da polako i sigurno napredujemo. Ajdin je svakim danom sve više i više fizički. Ajdinova volja je ogromna, snaga još veća i moramo reći da smo presretni sa novim navikama koje Ajdin ima, nema više grickalica, sokova i niti puno štetne hrane, čak šta više ni ne fali nam”, kazao nam je Ajdinov otac, Elvis Žigonja.

Nakon niza godina velike borbe, Ajdin danas bez problema vozi bicikl namijenjen baš za njega, šeta uz pomoć majke Dženane ili oca Elvisa, pliva, te uživa u svakodnevnim aktivnostima, kako u školi, tako i van nje sa svojim mlađim bratom Eminom.

Pored svega, moramo naglasiti i malenom Ajdinu čestitati na odličnom uspjehu koji je ostvario na polugodištu trećeg razreda u osnovnoj školi “Meša Selimović” u Zenici, koju redovno pohađa.

Video možete pogledati OVDJE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno