Zenica

FOTO+VIDEO: E4U – Upalimo svijetlo za mlade BiH na UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: E4U – Upalimo svijetlo za mlade BiH na UNZE – Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) je i ove godine pokrenuo projekat za mlade simboličnog naziva ‘EU for You – E4U’, kojim angažuje studente iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

U okviru ovog projekta, studenti dodiplomskih studija sa 14 javnih univerziteta/fakulteta iz BiH će uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva.

Projekat je na Univerzitetu u Zenici jutros počeo kao i na ostalih sedam javnih univerziteta čime se ujedno i pokreće kampanja projekta pod nazivom „Upalimo svjetlo za mladost BiH“.

Studentima Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Zenici UNZE jutros su se obratili šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador, Lars-Gunnar Wigemark i i ambasadorica Njemačke u BiH, Christiane Hohmann, te domaćin rektor UNZE Damir Kukić. 

Pogledajte video obraćanja i foto galeriju:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno