Zenica

FOTO+VIDEO: Amel Tuka gost u programu polaznika mektebske nastave u Sejmenskoj džamiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Amel Tuka gost u programu polaznika mektebske nastave u Sejmenskoj džamiji u Zenici – Povodom 12.Rebiu’ l-evvela 1441. hidžretske godine (09.11.2019.godine), rođendana posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda alejhiselama (a.s.), zenički džemat „Sejmen“, priredio je kratki program.

Imam Sejmenske džamije, hafiz Safet ef. Husejnović, na ovu manifestaciju doveo je specijalnog gosta, našeg atletskog šampiona Amela Tuku sa suprugom Aminom, osvajača srebrne medalje na posljednjem Svjetskom prvenstvu u atletici u Dohi (Katar), koje održano od 27.9. do  06.10.2019.godine.

U prisutvu oko 300 polaznika mekteba i nekoliko roditelja djece izveden je kratki program sa sjećanjem na rođendan poslanika Muhammeda a.s. Proučeno je nekoliko odlomaka iz Kur’ana i jedna ilahija.

Prisutnim se obratio i Safet ef.Husejnović i istakao da se treba uvijek sjećati i voljeti našeg poslanika Muhammeda a.s., slušati i voljeti roditelje, nastavnike i svoje muallime.

Na oduševljenje djece ukratko se obratio i Amel Tuka, rekavši da je i on kao dijete pohađao mekteb, školu, fakultet, a usput trenirao atletiku i da je svojom upornošću dogurao visoko u školi i u sportu. Rekao im je da budu poslušni svojim roditeljima, da uče i da redovno dolaze u mekteb, kako je i on dolazio.

Zaželio je djeci puno zdravlja, uspješno školovanje u školi i u mektebu.

– Kada ste uporni možete ostvariti velike ciljeve-, rekao je, na kraju, Tuka mališanima u Sejmenskoj džamiji.

Slijedilo je fotografisanje i selfiranje sa našim šampionom, Amelom Tukom.

Na kraju programa djeci su podijeljene čokolode, a jedan od sponzora bio je i Amel Tuka.

Inače, ova manifestacija se uklapa u tradicionalnu 20–to dnevnu manifestaciju Medžlisa islamske zajednice Zenica o Allahovom poslaniku, „Želja za Resulom“, koja traje od srijede 06. 11.do utorka 26.11 2019. godine / od 09.do 29. Rebiu-l-evvela 1441.hidžretske godine/.

Cilj ovih programa je  da se prisutni podsjete na to da je Muhammed, a.s., najodabranije biće koje je Allah, dž.š. stvorio, te da ono sa čim je on došao ima nemjerljiv značaj za ljudski rod.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno