Rekreacija

FOTO:VEDRO – Zenički horizonti – Istok

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako je staza već bila poznata, odluka da se posljednja tura Zeničkih horizonata održi na istoku donijela je dodatnu simboliku, kažu iz udruženja Vedro.

Zadnja tura Zeničkih horizonata bila je posebno značajna jer je simbolizirala novo buđenje i nove početke.

Veliki broj učesnika, čak i predškolske dobi, pokazao je volju da dođu i upornost da završe današnjom turom ovogodišnje Zeničke horizonte, što je bila inspirativna scena kako za njih same tako i za nas starije.

Polazna tačka bilo je selo Briznik, a pješačenje kroz mirisnu borovu šumu prema Čolanu bilo je popraćeno veseljem i igrom. Pauza uz planinarski dom pružila je priliku da se odmorimo i uživamo u prirodi.

Vrh Čolana pružio je spektakularan pogled na okolne, ali i one dalje planine, poput Bjelašnice. Spuštajući se preko procvjetalih livada i kroz prošaranu hladovinu tek prolistalih i probeharalih krošnji drveća došli smo do Klopačkih stijena, jednog od najljepših mjesta s pogledom na voljeni grad našu Zenicu. ❤️ Ostali smo bez daha.

Dolazak do naselja Hamida označio je kraj ovog nezaboravnog druženja, ali i početak nestrpljivog iščekivanja sljedećeg izleta. Dok smo se rastajali, razmišljali smo o budućim avanturama, s nadom da će nam na sljedećem izletu na Veležu biti lijepo kao na Zeničkim horizontima uz lijepo vrijeme i nezaboravne trenutke.

Koristimo priliku da se zahvalimo učesnicima Zeničkih horizonata i čestitamo svima, a posebno onima kojima su horizonti bili motiv da počnu planinariti.

Zahvaljujemo se našim sponzorima koji su omogućili da zenički horizonti kao i do sada budu besplatni za sve učesnike Zeni-tours Zenica i MojSan, također zahvaljujemo se i firmama koje su donirale svoje proizvode za sve učenike – Tešanjski kiseljak i Pekara Ekmek.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno