Ljudi

FOTOPRIČA: Adis Škaljo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTOPRIČA: Adis Škaljo: Gađao šerpama kada bi mu rekli da prestane “svirati” – Plavi dječak krupnih plavih očiju postao je glavna zanimacija svima, a i pored maksimalne pažnje koju su mi svi pružali, kako reče, nije postao razmažen, a od djetinjstva samo je razmišljao o muzici.

Grad čelika prije 34 godine izčeličio je vrsnog muzičara, koji je od malih nogu znao za samo jedno, a to je postati muzičar. Ukoliko ga sretnete u bilo koje doba, uputit će vam toplu riječ, a dočekat će vas s osmijehom. Harizma, neosporan talenat i ljubav prema muzici krase rođenog Zeničanina, Adisa Škalju.

 Muzika život

 Kada je mama Dženana rodila Adisa, 30. januara 1982. veselju nije bilo kraja u porodici Škaljo. Plavi dječak krupnih plavih očiju postao je glavna zanimacija svima, a i pored maksimalne pažnje koju su mi svi pružali, kako reče, nije postao razmažen, a od djetinjstva samo je razmišljao o muzici.

Tako su ga često znali i „zaružiti“ jer je neprestano lupao po posuđu, glumeći bubnjara. Često je znao i gađati sve oko sebe šerpama, ukoliko bi mu neko rekao da prestane sa „sviranjem“ i pjevanjem.

Kada je došlo vrijeme za polazak u osnovnu školu, Adis je uporedo krenuo i u osnovnu muzičku školu, a nakon završetka svoje školovanje nastavio je u Srednjoj muzičkoj, a danas nekoliko ispita ga dijeli od diplome na Muzičkoj akademiji.

Svoju muzičku karijeru započinje 2000. godine i biva član sarajevske grupe „Valentino“. Nakon toga, postaje stalni član banda, „Nebo iznad krajolika“ koji su radili muziku za film i nastupali na „Sofia film festivalu“.

U međuvremenu postaje član banda „Unplugged Plug“, gdje je svirao osam godina. Od početka muzičke karijere sarađivao je sa mnogim muzičkim imenima kao što su: Samir Mujagić, Mladen Vojičić Tifa, Halid Bešlić, Fazla, Rafael Dropulić Rafo…

Okušao je sreću na brojnim takmičenjima, no posrećilo mu se u posljednjoj sezoni šoua „Zvijezda možeš biti Ti“, gdje je kako kažu muzički znalci  krunisan kao apsolutni pobjednik. Svoju karijeru nije gradio na skandalima, već samo lijepom pjesmom, a kolegama iz istoimenog šoua na raspolaganju je bio 0/24 pa im je non-stop pomagao.

 Bez odmora

I, dok se singlovi za album prvijenac „krčkaju“ u studiju i dok svirki ima napretek, Adis je izabran i za ovogodišnjeg predstavnika na „Turkoviziji“, gdje će sa svojim timom braniti boje naše zastave…

Emotivno je sretan i spunjen, a već dugo godina uživa u ljubavi sa prelijepom Amrom. Nedavno su  krunisali svoju petogodišnju vezu brakom, a feštalo se dva puta pošto su „golupčići“ željeli ostvariti svoju bajku i vjenčati se na otoku Santorini u Grčkoj! Morali su organizirati i veselje za porodicu i prijatelje u Sarajevu, s obzirom na to, da zbog posla i brojnih obaveza mnogi nisu mogli uživati u njihovoj „bajci u Grčkoj“, pa se prije njihovog samog odlaska feštalo u poznatom sarajevskom restoranu.

Kada pomislimo da nas ovaj vrsni muzičar ne može ni čim više iznenaditi, on postavi nove muzičke standarde i ponudi nam uvijek nešto novo…Ostaje nam da sačekamo šta nam se to novo kod Adisa „kuha“. /Express/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno