Ostali sportovi

FOTO: ŽOK “Željezara” Zenica osvajač novogodišnjeg odbojkaškog turnira “Zenica 2020”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: ŽOK “Željezara” Zenica osvajač novogodišnjeg odbojkaškog turnira “Zenica 2020” – U sali Prve gimnazije u Zenici, ženski odbojkaški klub  (ŽOK) “Željezara” Zenica je svojom organizacijom novogodišnjeg turnira za seniorke, na svoj način obilježila završetak ove godine i kraj prve polusezone  za odbojkašice.

Inače, odbojkašice ŽOK „Željezara“ Zenica, superiorno su osvojile prvo mjesto u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi FBiH, grupa Jug, sa svih osam pobjeda i bez izgubljenog seta. O ovome smo objavili na linku:

https://www.zenicablog.com/odbojkasice-zeljezare-zenica-jesenje-prvakinje-sa-svih-osam-pobjeda-prva-pobjeda-odbojkasica-celik-r/ .

Turnir je napravljen u cilju sklapanja prijateljstava između klubova i za lijepo sportsko druženje.

Prvo mjesto je osvojila domaća ekipa i organizator turnira, ŽOK “Željezara” Zenica u finalu pobjedivši ŽOK “Žepče” rezultatom 3:2 (25:17, 25:19, 22:25,19:25,15:12).

-Finalna utakmica je bila prava poslastica za ljubitelje odbojke, puna padova, lijepih poena, borbenosti i žao nam je što publika nije mogla da prisustvuje, gdje su naše djevojke vodile ubjedljivo 2:0 u setovima, ali su gošće iskoristile mali pad ekipe i uspjele vratiti rezultat na 2:2, nakon čega su naše djevojke “Željezara” skoncentrisano krenule s napadima u petom setu, pobijedile i osvojile turnir -, kazali su iz ŽOK „Željezara“ Zenica.

Konačan plasman na turniru

1.mjesto – ŽOK “ŽELJEZARA” ZENICA (Prva liga FBIH, grupa Jug)

2.mjesto – ŽOK “ŽEPČE” ŽEPČE (Superliga FBIH)

3.mjesto – OK “BLOCK OUT” ZENICA

Na kraju turnira je upriličena dodjela za osvojena mjesta na turniru, te pojedinačne nagrade za najbolje igračice turnira:

Najbolji tehničar- Elena Križanac (ŽOK „Željezara“)

Najbolji fer play igrač – Zerina Šogolj (ŽOK „Željezara“)

Najbolji primalac – Ana Marija Topalović (ŽOK „Željezara“)

Najbolji bloker – Samra Krupinac (ŽOK „Žepče“)

Najbolji libero – Ema Maličbegović (ŽOK „Žepče“)

Najbolji korektor – Ajla Keserović (ŽOK „Žepče“)

Uprava kluba je zadovoljna samom organizacijom turnira, igrom ekipa i kažu da imaju potpuno pravo da

pobjedom nad ekipom iz Žepča, koja je u Superligi u vrhu tabele, ŽOK “Željezara” Zenica u svakoj utakmici predstavlja Grad Zenica na najbolji mogući način, te se nadaju da će biti primjećeni od strane Gradske uprave.

Iz Uprave ŽOK „Željezara“ Zenica se zahvaljuju ekipama koje su se odazvale na turnir i nadaju se da će ovaj turnir postati i tradicionalni u nadolazećim godinama.

E.Imamović

Foto ŽOK „Željezara“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno