Nogomet

FOTO: Zmajice poražene u Zenici od Sjeverne Irske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u susretu drugog kola grupe B3 kvalifikacija za EURO 2025 poražena od Sjeverne Irske sa 1:3.

Meč je odigran pred oko 500 gledalaca u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a prvu priliku imao je bh. tim već u 2′. Emina Ekić je centrirala sa desne strane, a Maja Jelčić na petercu nije najbolje zahvatila loptu, te je ona završila u rukama golmanice Jacqueline Burns. Ekić u 27′ ulazi u protivnički kazneni prostor i šutira iskosa sa desne strane, a Burns izbacuje loptu u korner. Minela Gačanica u 31′ šutira sa distance, ali lopta odlazi preko gola.

Gošće dolaze do prednosti u 54′. Keri Halliday šalje loptu u kazneni prostor za Nadane Caldwell koja je precizna za 0:1. Samo dvije minute poslije Zmajice izjednačuju rezultat. Gačanica prolazi po lijevoj strani i centrira za Mariju Anu Milinković koja je precizna sa desetak metara za 1:1. Megan Bell u 60′ postiže drugi gol za Sjevernu Irsku, a Simone Magill u 68′ treći.

Zmajice će naredni meč u kvalifikacijama odigrati 31. maja protiv Malte u gostima.

Bosna i Hercegovina-Sjeverna Irska 1:3 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Désirée Grundbacher (Švajcarska).

Golovi: 0:1 Caldwell (54′), 1:1 Milinković (56′), 1:2 Bell (60′), 1:3 Magill (68′).

Žuti kartoni: Aleksić (BiH), McCarron (S. Irska).

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Ena Šabanagić, Gloria Slišković, Melisa Hasanbegović (74. Emma Veletanlić), Amela Kršo (89. Sydney Japić), Marija Aleksić, Marija Ana Milinković, Aida Hadžić (67. Sofija Krajšumović), Emina Ekić, Maja Jelčić (67. Elma Husić), Minela Gačanica (89. Una Rankić). Selektor: Selver Hodžić.

Sjeverna Irska: Jacqueline Burns, Rebecca McKenna, Chloe McCarron, Laura Rafferty, Nadane Caldwell, Demi Vance (66. Rachel Dugdale), Lauren Wade, Keri Halliday, Megan Bell (90+3. Brenna McPartlan), Emily Wilson, Simone Magill. Selektor: Stuart Mclaren.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno