Nogomet

FOTO: Zmajevi zaustavljeni u baražu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zmajevi zaustavljeni u baražu – „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od Sjeverne Irske na penale 4:5 u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.

Miralem Pjanić u 5′ izvodi korner, a Siniša Saničanin glavom šalje loptu preko gola i to je bio prvi pokušaj bh. tima da ugrozi protivnički gol.

Zmajevi do prednosti dolaze u 14′. Branimir Cipetić je ubacio loptu sa desne strane, a ona u kaznenom prostoru Sjeverne Irske dolazi do Radeta Krunića koji je precizan za 1:0.

Samo minutu kasnije Josh Magennis na drugoj strani odlično šutira glavom, ali Ibrahim Šehić još bolje interveniše i odbija njegov udarac.

Edin Džeko je započeo akciju u 29′ i poslao loptu do Edina Višće koji je prosljeđuje Miralemu Pjaniću, ali njegov šut sa ivice šesnaesterca odlazi preko gola.

Iz slične pozicije je pokušao i Krunić u 34′, a ovaj put je je golman Sjeverne Irske Bailey Peacock-Farrell odbranio njegov udarac.

Gosti izjednačuju rezultat u 53′. Niall McGinn se najbolje snalazi u kaznenom prostoru bh. tima i šalje loptu iza leđa Ibrahima Šehića.

Krunić je u 57′ imao odličan prodor u protivnički kazneni prostor i šutirao je iskosa sa lijeve strane, ali Peacock-Farrell brani. Uslijedila je kontra gostiju, međutim Amir Hadžiahmetović blokira udarac Stevena Davisa iz povoljne pozicije.

Pjanić u 62′ iz slobodnog udarca pogađa prečku. Minutu poslije i Hadžiahmetović pokušava sa 15-ak metara, ali golman Sjeverne Irske loptu odbija u korner.

Imao je dobru priliku i Džeko u 69′ kad je iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

Do isteka 90 minuta oba tima su imala još nekoliko pokušaja, ali nije bilo golova i igrali su se produžetci.

Prvu priliku u produžetku imao je Jordan Jones u 93′, a Šehić je odbranio njegov udarac sa oko 15 metara. Do kraja više nije bilo šansi i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Za bh. tim precizni su bili Miralem Pjanić, Dino Hotić i Edin Džeko, dok su promašivali Haris Hajradinović i Edin Višća, te je naš tim poražen sa 4:5.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno