Nogomet

Foto: Zmajevi uz Sindikat fudbalera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zmajevi uz Sindikat profesionalnih fudbalera – Delegacija Sindikata profesionalnih fudbalera BiH na čelu sa Aldinom Džidićem, osnivačem, boravila je u Švicarskoj u zvaničnoj posjeti Fudbalskoj reprezentaciji BiH, gdje im je bio domaćin kapiten Reprezentacije BiH Edin Džeko.

Pokretač ideje za osnivanjem Sindikata profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine je Aldin Džidić, na ideju je, kaže, došao nakon karijere u Kazahstanu, gdje se prvi put susreo sa ovakvom organizacijom.

Većinom se u našoj zemlji igrači susreću sa problem neplaćanja penziono-invalidskog osiguranja, te zdravstvenog osiguranja, kao i neredovnim isplatama plata, što mi želimo da promijenimo kao što je u drugim državama“, rekao je Džidić.

Ova organizacija će pomoći svim fudbalerima, od onih koji ostanu bez kluba jer njihova prava treba zaštititi, pa do podmlatka koji tek treba da nauči kako funkcioniše ovaj posao. Iskustvo ove organizacije preuzeli smo iz drugih država te iz Kazahstana gdje sam se ja susreo prvi put sa tim, dodao je Džidić.

Emir Pilav, direktor sektora za takmičenja i događaje pri Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine rekao je da savez svakako vodi računa o registrovanim fudbalerima u klubovima u BiH, međutim formiranje Sindikata je korak više u zaštiti prava.

Edin Džeko naš kapiten je dao punu podršku Sindikatu. Drago mi je da što i mi imamo sindikat kao sve ostale zemlje u Regionu na nivou Bosne i Hercegovine, a ono što je bitno je da su legitiman subjekt koji zastupa interese igrača BiH, te ovim putem pozivam sve igrače

Premijer lige da postanu članovi Sindikata i zaštite svoja prava, rekao je Džeko.

Haris Hasanica, manager SPFBIH rekao je da su u toku pripreme za dosad neviđeni izbor „Izbor za najboljeg fudbalera BiH 2015/2016“ koji će se održati u Sarajevu krajem mjeseca maja gdje će se sastati na jednom mjestu svi Fudbalski velikani Regiona.

Po prvi put fudbaleri će birati najboljeg fudbalera BiH, a u toku su i posjete klubovima i prezentacije svih aktivnosti Sindikata. Sindikat će ostvariti i blisku saradnju sa istim sindikalnim organizacijama u regiji (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora i Makedonija) čiji sindikati već imaju veliku ulogu na nacionalnoj sceni rekao nam je Hasanica, manager SPFBIH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno