Nogomet

FOTO: Zmajevi nakon 10-ak godina imali otvoreni trening, šest bodova u septembru je imperativ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru obavila još jedan trening uoči nastavka kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Trening je bio otvorenog tipa, što znači da su njemu mogi prisustvovati svi oni koju su to željeli.

Praksa je to koju je prije Kodre praktikovao samo Sušić, koji je 2014. godine razriješen selektorske funkcije.

Treningu je prisustvovalo 100-njak mahom mlađih navijača koji su došli da na djelu vide svoje nogometne uzore.

Još su svega dva dana ostala do prve utakmice Zmajeva u ovom ciklusu kvalifikacija.

Na stadionu Bilino polje reprezentacija BiH će u petak, 8. septembra dočekati selekciju Lihtenštajna, dok ćemo tri dana kasnije gostovati na Islandu.

Sve osim maksimalnih šest bodova iz ova dva meča bio bi smatran velikim neuspjehom.

Navijači su tokom čitavog treninga pružali podršku Zmajevima, selektoru Mehi Kodri i njegovim saradnicima, a mnogi su iskoristili priliku da se fotografišu sa svojim omiljenim fudbalerima.

NS/FS BiH je u saradnji sa humanitarnim Udruženjem Pomozi.ba organizovao da gosti na današnjem treningu budu djeca i mladi iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, Kuće za mlade „Blagovac“, Udruženja porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“, Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, te iz Plivačkog kluba „Spid“.

Pripreme „A“ tima se nastavljaju sutra u Zenici kad su planirane i službene medijske aktivnosti. U 18:30 sati na „Bilinom polju“ zakazana je press konferencija, a u 19:00 trening.

Na istom mjestu će biti održane i službene medijske aktivnosti selekcije Lihtenštajna. Press konferencija će početi u 17:00, a trening u 17:30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno