Nogomet

Foto: Zmajevi na treningu i u humanitarnoj akciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine obavila i četvrti trening u sklopu priprema za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Velsa i Kipra. Selektoru Mehmedu Baždareviću i ostatku tima danas se pridružio i kapiten Edin Džeko koji je danas stigao u BiH nakon ljekarskih pregleda u Rimu. Sa ranijim povredama na okupljanje su stigli Kolašinac i Zec, a proteklih dana te povrede su se vratile, zbog čega su i oni večeras trenirali po posebnom programu.

Selektor Baždarević je u večerašnjoj izjavi za novinare kazao kako se nada da će Edin Džeko već sutra na poslijepodnevnom treningu biti na terenu, te da će biti spreman za subotu. Bh. reprezentativci večerašnji trening u Zenici otvorili su druženjem i fotografisanjem sa djecom iz Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama iz Maglaja.

U hotelu „Dubrovnik“ u Zenici otvorena je izložba akademskih slikara Adina Hebiba i Samira Hadžbića. Izložba, na kojoj su predstavljeni portreti bivših i sadašnjih nogometnih reprezentativaca BiH, ima humanitarni karakter, a prikupljena sredstva namijenjena su za izgradnju kuće za roditelje oboljele djece od karcinoma koja se gradi u Sarajevu.

Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković ističe da se do sada akciji priključio veliki broj bivših i aktuelnih reprezentativaca, kao i zvaničnika saveza. Autori izložbe, akademski slikari Adin Hebib i Samir Hadžbić, istakli su da realizacija ove ideje traje više oddeset godina.

Aukcija i izložba su otvorene do 11.oktobra, do završetka utakmice sa Velsom, a u Nogometnom savezu BiH pozvali su sve ljude dobre volje da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji i na taj način pomognu izgradnji kuće za roditelje oboljele djece od karcinoma.

Više na

Posted by Zenicablog on 7. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno