Zenica

FOTO: ZIP LINE za najmlađe u organizaciji GSS Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
GSS Zenica je uz podršku BH Telecoma organizovala kratku planinarsku šetnju, spuštanje sa zipline-om i druženje s potražnim psom Atosom za djecu predškolskog uzrasta dva zenička vrtića „Abakus“ i „Hud-Hud“. Naime, pored angažmana gorskih spasilaca, kandidata i volontera u akcijama spašavanja GSS stanica Zenica često radi edukacijske aktivnosti i promociju aktivnog načina života. Ovog puta, uz sponzorstvo BH Telecoma, aktivnosti su sprovedene sa najmlađim građanima grada Zenice.
Aktivnost je započela na platou izletišta Smetovi odakle je planinarska kolona ispunjena malom rajom krenula ka Spomeniku Smetovi. Tokom šetnje djeca su imala priliku upoznati se i isprobati tehničku opremu gorskih spasilaca i učiti o značaju boravka u prirodu i, posebno, u planinama. Pored zabavnih aktivnosti i postavljenog zipline gdje su se djeca spuštala, zahvaljujući sponzoru, obezbijeđeno je osvježenje za sve učesnike. Posebnu pažnju mališana privukao je potražni pas Atos i K-9 tim stanice Zenica. Posebnu zahvalnost upućujemo našem sponzoru aktivnosti BH Telecomu koji prepoznaje kvalitetu rada i važnost ovih aktivnosti koje provodi naša Stanica.
Zahvaljujemo se i Privatnim predškolskim ustanovama Abakus – vrtić sa jaslicama i produženim boravkom i Privatna predškolska ustanova “Hud-Hud” na saradnji i radujemo se budućim zajedničkim aktivnostima. Vjerujemo da će ovo iskustvo mlade generacije približiti planinama i da se među njima kriju budući spasioci i buduće spasiteljice Gorske službe spašavanja stanica Zenica. BH Telecom 🧡
GSS ZENICA


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno