Ljudi

FOTO: Zerina Patković na najprestižnijem izboru ljepote u BiH, idući mjesec putuje u Milano

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zerina Patković na najprestižnijem izboru ljepote u BiH, idući mjesec putuje u Milano – U prepunoj kristalnoj dvorani banjalučkog hotela Bosna, održano je Finalno veče izbora za Miss Earth Bosne i Hercegovine za 2017. godinu. Ove godine u najprestižnijem izboru ljepote učestvovalo je 16 takmičarki iz cijele države. Među njima i voditeljica tuzlanske TV Slon, Zeničanka Zerina Patković koja se stručnom žiriju predstavila pod rednim broj 6.

Zerina se kao i ostalih 15 djevojaka stručnom žiriju od 20 članova predstavila u tri odjevne kombinacije. Prva revija bila je kežual odjevna kombinacija,drugi i najatraktivniji izlaz bio je u kupaćim kostimima, a za svečane haljine zadužena je jedna od najcjenjenijih bosansko-hercegovačkih modnih dizajnerica, Svjetlana Vuković Ceca iz Tuzle.

Stručni žiri donio je odluku da titulu najbolje zaslužuje 23-godišnja studentica stomatologije Jelena Karagić iz Banje Luke koja je nova Miss Earth BiH i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na izboru za Miss svijeta koji će se održati u Manili na Filipinima u periodu od 5. oktobra do 4. novembra kada se održava finalno veče i kada će biti poznato ko je nova Miss svijeta.

Mjesto prve pratilje Miss Earth –Air BiH 2017 pripalo je također banjalučanki Bojani Papak, dok je druga pratilja Miss Earth-Water BiH 2017 postala Naida Hubić iz Sarajeva. Mjesto treće pratilje ili Miss Earth-Fire BiH 2017 zauzela je Arijalda Pjević iz Srebrenika.

Zerina se plasirala na četvrto mjesto, odmah iza treće pratilje, a idući mjesec putuje u Milano kako bi se fotografisala na modni editorijal i naslovnicu časopisa „Natural style“. RTV Slon



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno