Ostali sportovi

FOTO: Ženska reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci pobjednik turnira u Mostaru povodom Dana državnosti BiH, KSO Bosna Zenica treća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ženska reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci pobjednik turnira u Mostaru povodom Dana državnosti BiH, KSO Bosna Zenica treća – U organizaciji sportskog društva invalidnih osoba (SDIO) “Neretva” Mostar, juče, 29.11.2020, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, održan je turnir u Sjedećoj odbojci.

-Kao i svake godine, ovo je trebao biti Međunarodni turnir, ali zbog trenutnih okolnosti koje prouzrokuje Covid-19, pozvani klubovi iz susjednih zemalja, nisu bili u mogućnosti preuzeti učešće. Nadamo se da će naredne godine okolnosti biti drugačije. Ali sve to navedeno nije spriječilo rukovodstvo našeg kluba da dostojanstveno obilježi veoma značajan datum u postojanju naše -Jedne i Jedine  -, saopštili su iz organizacije turnira u Mostaru.

Turnir se održao u dvorani J.U. Dječiji dom Mostar u nedjelju 29.11.2020.godine sa početkom u 12 sati.

Na turniru su učestvovale sljedeće ekipe: KSO „Bosna“ Zenica, OKI „Opština Ilidža“ Sarajevo, reprezentacija BiH (žene) i SDIO „Neretva“ Mostar.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ženska reprezentacija BiH, drugo mjesto SDIO „Neretva“ Mostar, treće mjesto za KSO „Bosna“ Zenica, a četvrti su bili OKI „Opština Ilidža“ Sarajevo.

U prvoj utakmici reprezentativke BiH su pobijedile „Bosnu“ rezultatom 2:1 i u utakmici za prvo mjesto domaćina „Neretvu“ sa 2:0.

– Pored muške ekipe KSO ”Bosna” iz Zenice na turniru je, po prvi put, nastupila i ženska reprezentacija,              formirana od ženskog dijela ekipe „Bosna“ iz Zenice koja je odlukom SSO BiH i Paraolimpijskog komiteta preinačena u Reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer je jedini ženski klub sjedeće odbojke u BiH -, saopštili su iz KSO Bosna Zenica. Reprezentativke su, za sada, iz ZDK, SB i Sarajevskog kantona.

Inače, to je bio prvi zvanični nastup ženske reprezentacije BiH na jednom takmičenju. Žensku reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci u idućoj godini očekuju kvalifikacije za evropsko prvenstvo u Turskoj.

U dosadašnjim pripremama ekipu je pomogla Gradska uprava Zenica.

Na kraju turnira iz organizacije su pohvalili žensku reprezentaciju BiH i KSO „Bosna“ iz Zenice:

-Naše heroine i “lavice”-ženska reprezentacija sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine,  koje su svojim pojavljivanjem uveličale ovaj turnir i ujedno osvojile prvo mjesto. Tim povodom im se neizmjerno zahvaljujemo i čestitamo, nadajući se da će u narednim utakmicama, kako na evropskom, tako i na svjetskom nivou, nastaviti nizati velike uspjehe i tako predstavljati svoju domovinu.

KSO”BOSNA” ZENICA. Ekipa koja već godinama pokazuje svoj kvalitet i svojim ogromnim iskustvom niže uspjehe, kako u BiH, tako i u Evropi, predvođeni gospodinom Ferhadom Šehićem -Šehom.

Na ovom turniru, momci iz Zenice zauzeli su treću poziciju. Zahvaljujemo se našim velikim  prijateljima iz Zenice i želimo im mnogo zdravlja i uspjeha u utakmicama koje su pred njima -, sa oduševljenjem su kazali organizatori.

– Još jednom vam jedno veliko HVALA na prihvaćenom učešću, sportski pozdrav iz grada na Neretvi -, kazali su zadovoljno iz organizacije.mostarskog turnira u sjedećoj odbojci.

E.Imamović

Foto SDIO „Neretva“ Mostar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno