Kultura

FOTO: ZENIČKO PROLJEĆE – Dubrovački gitarski trio nastupio u Muzeju Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: ZENIČKO PROLJEĆE – Dubrovački gitarski trio nastupio u Muzeju Grada Zenice – Dubrovački gitarski trio je nakon Njujorka, Londona, Tokija, Skandinavije, te prošlosedmičnog koncerta u Atini, nastupio tokom proteklog vikenda u Zenici,  u okviru Zeničkog proljeća, u Muzeju Grada,

Dubrovački gitarski trio, kojeg tvore Ante Skaramuca, Frano Matušić i Maroje Brčić, utemeljen je 1992. godine. Ubrzo započinju s koncertnom djelatnošću u Hrvatskoj (Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Varaždinske barokne večeri…), a potom slijede i gostovanja u Njemačku, Španjolsku, Italiju, Švedsku, Rusiju, Mađarsku, Latviju, Francusku i SAD.

Kako je gitarski trio nesvakidašnje muzičko tijelo, originalna djela su prava rijetkost, pa okosnicu njihovog repertoara čine prerade numera koje su izvorno pisane za druge instrumente i sastave. Ipak, značajan je i autorski krug koji je pisao za taj sastav, pa je Trio do sada praizveo njima posvećena djela Željka Brkanovića, Nikše Njirića, Ive Josipovića i Philipa Bračanina.

Snimali su za Croatia records, a za svoj projekt 15 koncerata za 15 godina Trija nagrađeni su uglednom strukovnom nagradom Diplomom Milka Trnina za 2008. godinu. Foto: hvala Aldina Aganović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno