Zenica

FOTO: Zeničko izletište Smetovi do kraja godine dobiva jedinstven ugostiteljski objekt

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na zeničkom izletištu Smetovi do kraja ove godine bit će otvoren ugostiteljski objekat koji će upotpuniti planinski i zimski doživljaj na ovom omiljenom izletištu Zeničana.

Smetovi godinama nisu imali reprezentativan ugostiteljski objekat, a nakon izviđačkog doma koji će uskoro biti završen, građani Zenice u čarima zime moći će uživati i iz toplog i ugodnog restoranskog ambijenta.

Već dva mjeseca na lokalitetu Smetova traje rekonstrukcija objekta koji bi trebao biti otvoren krajem decembra, a tim povodom razgovarali smo sa Semirom Ahmetspahićem, prokuristom firme New Aspect Zenica u čijem vlasništvu će biti otvoren i Restoran 960.

“Prije dva-tri mjeseca je provedena procedura po kojoj smo od Sportskih objekata Grada Zenice uzeli u zakup ovaj objekat, a zahvaljujući podršci od strane direktora Nedima Talića, Mugdima Elezovića i njihovih bližih saradnika, imali potrebnu brzinu u realizaciji projekta. Imali smo i podršku Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića u svemu ovome i zahvalni smo na tome”, kazao je Ahmetspahić.

Dodao je da je sve krenulo od Idejnog projekta kojim je bio zadatak zadržati namjenu i dimenzije objekta a pri tome ponuditi modernu arhitekturu. Dva mjeseca poslije radovi na vanjskom djelu objekta su pri kraju, unutrašnji radovi su na oko 70 posto gotovosti, a sve bi trebalo biti završeno do kraja godine. Objekat će se zagrijavati modernim načinom grijanja toplotnim pumpama, a najveća prednost i novitet objekta su stakleni portali dužine do 30-ak metara koji pružaju jedinstven pogled na izletište Smetovi.

“Cilj nam je da naši sugrađani u januaru imaju gdje doći i da naši najmlađi školski raspust provedu na Smetovima. Ovim smo željeli obogatiti turističku ponudu Zenice, a sa Winner školom skijanja ćemo imati i projekat uređenja padine i pravljenja mini skijališta s mobilnim ski-liftom tako da će sva djeca do deset godina starosti imati priliku naučiti skijati ove zime”, dodao je Ahmetspahić.

Pored prekrasnog ambijenta, restoran 960 nudi jela iz tradicionalne i planinske kuhinje uz bogatu ponudu bezalkoholnih pića u okruženju izviđačkih i planinarskih domova i drugih sadržaja za najmlađe (igralište i sportski tereni).

S ovim objektom zeničko izletište će postati sigurno omiljeno izletište u zimskom, ali i ljetnom periodu, građanima Zenice s obzirom da se nalazi na nešto više od desetak kilometara udaljenosti od centra grada na 960 mnv. Zeničani su zbog nedostatka ugostiteljske, ali i druge ponude, često pohodili druga izletišta na području kantona kako bi uživali u čarima zime uz topli čaj i planinsku gastro ponudu.

Autor: E.Mehić/ klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno