Kultura

FOTO: Zenički slikari, u znak zahvalnosti, Cabaret clubu i braći Petrović uručili slike

Zenički slikari, u znak zahvalnosti, Cabaret clubu i braći Petrović uručili slike – Grupa zeničkih slikara danas je posjetila Cabaret club, brand by braća Petrović, te im u znak podrške koju im daju već dvije godine, uručila slike kao poklon.

Naime braća Petrović već dvije godine svim zeničkim slikarima ustupa prostor Cabaret cluba, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, te u ljetnoj bašti, koja se nalazi ispred Općine Zenica, da izlažu svoja djela.

Ovim žele ukazati na galeriju koja gradu kao što je Zenica prijeko potrebna. Nedavno su pokrenuli i program pod nazivom “GALERIJA”, gdje je svoja djela izložila Fadila Amidžić, Zeničanka sa adresom u Austriji, a nakon nje će svoja djela izložiti Hilmo Kahrić-Hils, te Hazim Talić, također dva vrsna umjetnika.

Slikari koji su izrazili svoju zahvalnost slikama su:
Zdena Šarić-Pisker
Meliha Bićo-Družić
Senad Patković
Alija Kulenović
Tomislav Perazić
Miroslav Ostojić
Branko Pjevac
Kemal Šćetić
Mirsad Šišić
Dragoljub Marić
Mirko Anić
Mirsada Čajlaković
Braća Petrović za septembar također najavljuju i veliku likovnu koloniju sa slikarima iz Sarajeva, a za juni, kako kažu do sada jedinstvenu izložbu, sa mnogo iznenađenja i eminentnih imena iz svake branše kulture. Također odnedavno, u Cabaret clubu, posebno mjesto zauzima i maketa starog Ilirskog broda, umjetnika koji više nije sa nama, Jasmina Fejzića.
 
loading...