Rekreacija

FOTO: Zenički planinari na Triglavu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grupa zeničkih planinara koju su činili Midhet Đidić, Samed Stupar, Fahrudin Delić i Draženko Baković, članovi PD “Tajan-Lisac”, “Željezara” i “Vedro” Zenica proteklog vikenda 9/10. septembra ove godine su uspješno ispenjali Triglav 2864m.n.v. najviši vrh Republike Slovenije i nekada bivše Jugoslavije.

Iskoristivši lijepo vrijeme i uslove koje ova planina pruža ova grupa je kako kažu uživala u u planinarskom domu Kredarica u kojem su noćili prije penjanja na vrh, te samom penjenju planine Triglav gdje su morali na pojedinim predjelima koristiti sajle da bi se ispenjali do samog vrha na kojem su ih dočekali mnogi planinari.

Vrijedno je napomenuti da je ova grupa planinara prije ovog uspona uspješno ovog ljeta ispenjala mnoge vrhove BiH: Čvrsnicu, Lupoglav, Zelenu Glavu, Bjelašnicu, Maglić, Volujak, Durmitor, Biokovo,… što im je bio i motiv odlaska na Triglav. Kako se je nekada govorilo među planinarima, da bi se dobila potvrda za planinarstvo, planinar mora ispenjati najviši vrh države a to je bio Triglav. A sada se kaže u našoj lijepoj BiH za izlazak na najviši vrh Maglić planinar bi dobio certifikat za planinarstvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno