Zenica

FOTO: Zenički mostovi ponovno “okupani” cvijećem, provjerili smo ko insistira na postavljanju saksija s unutrašnje strane ograde

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je i bilo najavljeno mjesečnim planom radova, radnici kompanije ALBA Zenica danas prijepodne su iznova ukrasili zeničke mostove cvijećem. Podsjećamo, prema mjesečnom planu dostavljenom od strane Gradske uprave, početkom mjeseca maja planirano je postavljanje cvijeća na mostovima.  Lokaliteti su Drveni most, dva mala mosta, Kameni i na ušću rijeke Kočeve, te most prema zgradi Lamela.

Dodatno, obavlja se sadnja sezonskog cvijeća na svim cvjetnim gredicama u Gradu Zenica. Pojedini kružni tokovi, te cvjetne gredice na različitim lokacijama ukrasit će se sa sljedećim vrstama sezonskog cvijeća Portulaca grandiflora, Begonia semperflorens, Petunia hybrida, Ageratum sp., Gazania sp. Tokom ovog mjeseca planirano je i okopavanje sezonskog cvijeća sa plevljenjem korova, prihranjivanje sezonskog cvijeća na mostovima, te trajnica i ukrasnog grmlja u žardinjerama uz rijeku Bosnu, te prihranjivanje ukrasnog drveća u Turskom parku uz šetalište, košnja travnjaka na svim gradskim površinama, mašinsko orezivanje žive ograde na svim gradskim površinama,

iz ALBE su najavili da će tokom maja biti vršena i nabavka i ugradnja klupa, te popravka klupa na različitim lokacijama unutar grada, ručno orezivanje mladih sadnica duž GGM-a, te orezivanje ukrasnog grmlja na različitim lokacijama, te dopuna istog u žardinjerama uz Bosnu.

Naša sugrađanka R.O. pisala je redakciji Zenicabloga – Raduje vijest o proljetnom uredjenju zelenih javnih povrsina. Isto se već i primjećuje u Gradu. Još kada bi žardinjere na Kamberovića i Drvenom mostu, postavili s vanjske, a ne unutrašje strane ograde, bilo bi potaman i sasvim dovolljno prostora za mimolaženje pjesaka na trotoarima mostova. U protivnom, standardi, koje je negdašnji arhitekta znao i strogo poštovao, i ove godine biće dezavuisani, a pješacima i biciklistima skučen prostor za kretanje, kaže nam ova Zeničanka.

Pisali smo Upravi kompanije ALBA i ranijih godina zbog ovog problema koji donekle kvari “sliku” ukrašenih mostova, koji bi posebno bili vizuelno lijepi sa okićenom ogradom s vanjske, a ne unutarnje strane mostova. Kako nam je u više navrata objašnjeno,. ALBA saksije sa cvijećem postavlja s unutarnje strane po izričitom zahtjevu nalagodavca, odnosno Gradske uprave. Nažalost, iz Gradske uprave nisu nikad zvanično odgovorili  na upite građana i medija, a nezvanično je ovakav potez “opravdan” željom da se cvijeće “bolje vidi tokom vožnje i šetnje mostovima”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno