Ostali sportovi

FOTO: Zenički Memorijalni turnir „Nihad Ajanić“

FOTO: Zenički Memorijalni turnir „Nihad Ajanić“ –   Proteklog vikenda, u zeničkom SKC „ARENA“, održan je prvi Memorijalni turnir „Nihad Ajanić“, u stonom tenisu. Takmičenje je bilo posvećeno legendarnom igraču i jednom od najboljih stonoteniskih trenera bivše Jugoslavije. Među aktuelnim igračima Prve stonoteniske lige, i danas dominiraju bivši Ajini igrači, oni koje je trenirao u raznim bosanskim klubovima: Bobaš, Šehić, Konjić, Dizdarević, Aličić…

Svojevremeno je i njegova kćerka Lejla osvojila prvenstvo Jugoslavije za kadetkinje, u paru, koje je igrano u Zagrebu.

– Turnir je bio pozivni, rekao je najbolji zenički veteran „svih vremena“, Semir Ćerim, trener i Direktor STK „Zenica“, ujedno i organizator ove velike manifestacije. Učestvovali su igrači Tuzle, Sarajeva, Beograda, Kaknja, Breze, Ilijaša i desetak domaćih. Dakle, takmičilo se oko pedesetak igrača iz nabrojanih gradova, od kojih su većina, u svoje vrijeme, žarili i palili širom Juge, kao aktivni takmičari i dugogodišnji Ajanićevi prijatelji, saigrači i poštovaoci, rekao je Ćerim Semir.

Kao što se može vidjeti iz naziva turnira, povod je bio odlazak još jednog velikana zeničkog i Jugoslovenskog sporta, koji je, nakon kratke i teške bolesti, nedavno preminuo. Datum održavanja se praktično poklopio sa datumom Ajanićevog rođenja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: